Palestinernes leder Yasser Arafat satt søndag innesperret i sitt hovedkvarter i Ramallah. Israelske styrker har omringet hovedkvarteret helt siden søndag.

I et intervju med TV-stasjonen CNN ba Arafat verdenssamfunnet gripe inn. I intervjuet sa Arafat også at han ikke bryr seg om han selv dør.

En gruppe vestlige fredsaktivister greide søndag å ta seg inn til Arafat, selv om israelerne avfyrte skremmeskudd mot dem.

Kamper

Den israelske hæren bekreftet søndag at det har foregått kamper rundt kontoret til Arafat, men benektet å ha inntatt hans kontor.

Ifølge den palestinske informasjonsministeren Yasser Abed Rabbo har israelske soldater begynt å gå inn i Arafats kontorer, og de har vært i skuddvekslinger med palestinske livvakter. Israelske soldater skal ha skutt hull i taket i rommet ved siden av Arafats innerste kontor. Flere skal være skadd i kampene.

Den palestinske sjefforhandleren Saeb Erakat fortalte til egyptisk TV at Arafats liv er i fare.

En israelsk sikkerhetskilde sa at Israel ikke har tatt noen beslutning om å gå inn i rommet der Arafat oppholder seg.

— Vil ikke skade Arafat

Israels sikkerhetskabinett vil møtes søndag for å diskutere neste skritt i militæroperasjonen, ifølge en israelsk tjenestemann.

Utenriksminister Shimon Peres sa at regjeringen ikke har tatt noen beslutning om å gå inn i Arafats kontor.

— Vår beslutning er ikke å skade Arafat. Vi ønsker ikke å gjøre dette til en verdenskrig eller regional krig, sa Peres til israelsk radio søndag.

Statsminister Ariel Sharon har sagt at hæren vil gjennomføre en stor operasjon som vil vare flere uker eller måneder. Men viseforsvarsminister Dalia Ranib-Filosoff sa til Israels militærradio at internasjonalt press gjør at operasjonen må fullf øres i løpet av bare noen dager.

FNs sikkerhetsråd vedtok fredag en resolusjon som krever at Israel trekker seg ut av Ramallah og andre palestinske byer, men satte ingen tidsfrist.

(NTB)

ARRESERER PALESTINERE: Den israelske hæren bekreftet søndag at det har foregått kamper rundt kontoret til Arafat.
Foto: REUTERS/SCANPIX