Ahmed al-Jaabari, leder i Hamas' militære grein, ble drept sammen med sin livvakt da bilen de satt i, ble truffet av en rakett i Gaza by.

Israel har samtidig gjennomført angrep mot en rekke andre mål på Gazastripen, og blant målene er politistasjoner drevet av Hamas, ifølge øyenvitner. Seks palestinere er drept i over 20 angrep, ifølge Hamas.

En israelsk tjenestemann opplyser at angrepene bare er starten på en større offensiv, og at flere angrep vil følge.

Israels hær beskriver angrepene som «begynnelsen på krigen mot Gazas militante».

Jaabari og en annen person ble drept da bilen de satt i, ble truffet av en israelsk rakett, bekreftet både Hamas og Israel onsdag. Jaabari var leder i den militære brigaden Izz el-Deen al-Qassam.

Israels innenlandske etterretningstjeneste Shin Bet bekreftet at den sto bak angrepet på Jaabari og begrunner attentatet med militærlederens «terroraktivitet» gjennom flere tiår.

— Hensikten med denne operasjonen var å skade kommando- og kontrollkjeden til Hamas' ledelse, sier det israelske forsvaret i en uttalelse.

Øyeblikkelige krav om gjengjeldelse og hevn ble sendt ut over Hamas' radio på Gazastripen.

— Israel har erklært krig mot Gaza, og de bærer ansvaret for alle konsekvenser, sa den militante gruppen Islamsk jihad.

Israel har de siste dagene gjennomført en rekke luftangrep på Gazastripen. Angrepene kommer som svar på en bølge med palestinske rakettangrep mot israelsk territorium.

BOMBET: Hamas' militære leder Ahmed al-Jaabari ble drept i et israelsk luftangrep mot denne bilen i Gaza by onsdag.
Ali Hassan / Reuters / NTB scanpix