Det kan tyde på at det israelske forsvaret (IDF) nå planlegger en opptrapping av militæroperasjonen i Gaza, skriver Aftenposten.no.

Det er isåfall den motsatte utviklingen av det som ble skissert tidligere i dag, da Egypts president sa at Israel trolig vil avslutte angrepene i dag.

Prøver å få til våpenhvile

Myndighetenei Kairo har forsøkt å få i stand en våpenstillstand, og Mursis uttalelse kometter at Israel har utsatt sine planer om en bakkeoperasjon mot Gazastripen forå gi forhandlingene med Hamas en sjanse.

Ifølge AFP og Al Jazeera har IDF sluppet flygeblader over Gazastripen de de ber innbyggerne evakuere til bykjernen av Gaza by.

Flere kilder på sosiale medier skriver at flygebladene fører til panikk blant lokalbefolkningen, som nå frykter en israelsk bakkeinvasjon. Flere skal ha ha søkt tilflukt på skoler.

IDF bekrefter på Twitter at de har sluppet flygeblader over Gaza by, men hevder at de kun har bedt innbyggerne om å holde seg unna bygninger og steder som kan knyttes til Hamas.

Fortsatte angrep fra begge sider

Samtidig fortsetter utskytningen av raketter mot mål i Israel fra Gazastripen. Ifølge Haaretz landet to av disse i havnebyen Ashdod like over klokken 15 norsk tid. Ifølge IDF skal fem soldater være skadet som følge av rakettangrep fra Gaza.

I en SMS sendt til Aftenposten klokken 15.45 skriver lege og Palestina-akvist Mads Gilbert at det for kort tid siden var to israelske angrep mot mål i på Gazastripen, og de har har fått inn fem drepte og 20 sårede så langt. Gilbert befinner seg på Shifa-sykehuset i Gaza by.

Ifølge Haaretz har landets utenriksminister Avigdor Lieberman overfor FN signalisert at en eventuell bakkeinvasjon av Gaza «vil være en begrenset operasjon».

Minst 110 palestinere og tre israelere er så langt drept i konflikten, som nå har vart i én uke.

NEDSLAG: Israelske soldater samler seg ved et hull i bakken nær byen Hebron på Vestbredden. Her slo en rakett ned. Den ble skutt opp fra Gaza.
AMMAR AWAD, REUTERS