Det ville være formålsløst for kommisjonen å komme til Israel nå, sa utenriksminister Shimon Peres til FN etter møtet i sikkerhetskabinettet.

Peres skal ha overbrakt kabinettets beslutning i en telefonsamtale til Cornelio Sommaruga, et av medlemmene av kommisjonen. Kommisjonen befinner seg i Genève, der den i flere dager har ventet på klarsignal fra Israel for å reise til landet.

Ba om utsettelse

Tidligere søndag ba Israels statsminister Ariel Sharon regjeringen gå med på å bruke 24 timer for å drøfte om de skal tillate en FN-kommisjon å besøke den raserte flyktningleiren i Jenin, og kommisjonen må utsette sin ankomst minst så lenge.

Israel er ennå ikke er fornøyd med FNs svar på spørsmål regjeringen har stilt om kommisjonen, som ledes av Finlands tidligere president Martti Ahtisaari.

Tidligere søndag kunngjorde utenriksminister Shimon Peres at Israel ikke vil la kommisjonen velge på egen hånd hvem de vil intervjue.

-Israel kan ikke akseptere FN-kommisjonens krav om å bestemme hvilke militære de vil avhøre, sa Peres til Israels militære radio.

Peres sa at dette var det viktigste punktet som det ennå ikke var enighet om når det gjelder FN-kommisjonen som skal undersøke hva som skjedde da israelske militære inntok flyktningleiren i Jenin.

(NTB)