Israelske kampfly avfyrte lørdag raketter mot Hamas-stillinger på Gazastripen. Avisen Haaretz siterer palestinske kilder i helsevesenet på at minst 155 mennesker ble drept i angrepet.

Sjefen for Gazas ambulansetjeneste Moawiya Hassanain har anslått at minst 200 mennesker er skadet.

30 mål

Ifølge øyenvitner skal omtrent 30 forskjellige mål ha blitt angrepet samtidig, derav flere politistasjoner. En av de drepte skal være Hamas' politisjef, Tawfik Jaber.

Det israelske forsvaret har kommet med en uttalelse hvor de slår fast at angrepene har vært målrettet, basert på etterretningsopplysninger oppsamlet over lengre tid.

— Aksjonen vil fortsette og vil bli utvidet, hvis nødvendig, sier en av forsvarsminister Ehud Olmerts rådgivere til Reuters.

Våpenhvilen brutt

Det er bare dager siden Israels regjering ga klarsignal til å gå til motangrep etter flere palestinske rakettangrep rettet mot bebyggelse i vest-Negev-ørkenen.

Etter angrepet i dag har palestinere igjen avfyrt raketter mot Negev. En israeler er drept og fire såret, ifølge Haaretz.

Mange av Hamas sine lokaler ligger i tettbygde strøk, og det er sannsynligvis disse som har vært målet i aksjonen. Angrepene fant sted idet barn var på vei hjem fra skolene.

Det israelske forsvaret har bekreftet at de har gjennomført en aksjon mot «terroristenes infrastruktur».

I forrige uke opphørte en seks måneder lang våpenhvile i Gaza. Israels statsminister har nylig sagt at han ikke vil nøle med å bruke Israels militærmakt mot Hamas og Islamsk Jihad.

Artikkelen oppdateres.

SUHAIB SALEM / REUTERS
Redningsarbeidere bærer vekk en mann etter rakettangrepet på Gazastripen 3. juledag.
SUHAIB SALEM
SUHAIB SALEM