Tre FN-ansatte er såret.

Flere andre bygninger i nærheten ble også truffet, og det brenner kraftig i flere av dem, opplyser Chris Gunness, talsmann for UNRWA, FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger.

Brannen nærmer seg nå UNWRA-hovedkvarteret og et drivstofflager som er i bygningen, og FN har avbrutt all aktivitet i området.

Les også: Angrep boligblokker

Fosforgranater Ifølge Gunness ble bygningen truffet av en eller flere israelske fosforgranater. Slike våpen brenner med svært høy temperatur, og fører ofte til store branner.

Gunness sier også at bygningen har blitt brukt som tilfluktsrom for palestinere som har forsøkt å flykte fra israelske bomber. Det er ikke klart hvor mange mennesker som oppholder seg i bygningen.

Israel har ikke kommentert angrepet.

Les også: Norske leger beskyldes for løgn

Sykehus angrepet Al-Quds-sykehus i Gaza by er også truffet av israelske granater. En fløy står i brann, ifølge øyenvitner. Det er ikke kjent om noen har blitt såret eller drept som følge av angrepet.

En annen bygning i Gaza by, som blant annet huser kontorene til nyhetsbyrået Reuters samt flere arabiske TV-stasjoner, er også truffet av israelske raketter, melder Reuters-journalister.

AMIR COHEN
ASMAA WAGUIH/REUTERS