Det var bergenseren Morten Fredriksen som i natt kontaktet BT og kunne fortelle at de er blitt isolert på den greske ferieøyen Naxos.

Isolert på gresk øy

Da Fredriksen og reisefølget gjorde seg klar til å reise fra øyen i natt, fikk de beskjed om at all båttrafikk fra øyen var innstilt som følge av dårlig vær i området. Reisende fra Naxos må ta båten til naboøyen Santorini og ta fly derfra, og det er altså båttrafikken som er innstilt.

— Vi vet enda ikke hva som skjer, vi har fått beskjed om å holde oss på hotellet inntil vi vet noe mer, forteller Fredriksen til bt.no.

Han vet ikke hvor mange som skulle vært på båten i natt, men anslår at det var rundt 100 norske turister, deriblant flere bergensere, som tok båten fra Santorini til Naxos da de ankom ferieøyen.

— Det er mye vind her, så det er trolig derfor båten er innstilt, sier han.

Bekymret for Brann

Fredriksen er usikker på om han rekker jobb på mandag, men var også bekymret for om han rekker hjem til søndag:

— I morgen er det jo Brann-kamp som jeg hadde håpet å få med meg, men det kan se dårlig ut, sier han.

Informasjonssjef i Apollo, Helen Begby, kan fortelle at de jobber med å finne løsninger for de reisende som er fanget i ferieparadiset. Det er også ferierende på andre øyer i nærområdet som ikke får reise til fastlandet.

— Vi har holdt på siden halv fem i natt for å finne løsninger. Det er ikke uvanlig med sterk vind i området, og det kan stoppe like fort som det kan begynne. Flyene går litt senere i dag, så forhåpentligvis får vi de med på flyet de skulle ta. Hvis ikke må vi finne et annet fly, forteller Begby til bt.no.

Hun kan ikke love at de reisende kommer seg hjem i dag.

— Det er avhengig av været og vi følger rådene vi får fra lokal ekspertise, sier hun.

Apollo har reisende fra Bergen, Oslo og Sverige.

For reisende som etter planen skulle til Naxos eller andre øyer i området, kan Begby fortelle at de får losji i Santorini inntil båttrafikken kan gå igjen.