Det sier en av gruppens ledere til nyhetsbyrået AFP. Nafez Azzam sier at beslutningen er tatt av hensyn til palestinsk enhet.

Islamsk hellig krig har tatt på seg skylden for flere terroraksjoner mot israelere. Gruppen kunngjorde før helgen at den ikke ville innstille aksjonene mot Israel, men hadde tirsdag kommet til en annen konklusjon.

Hamas opplyste fredag at organisasjonen inntil videre vil innstille sine selvmordsaksjoner inne i selve Israel, men fortsette motstandskampen i de okkuperte områdene.

Arafat må bli i Ramallah

Palestinernes leder Yasser Arafat må holde seg i Ramallah til han arresterer dem som er ettersøkt for drapet på den israelske turistministeren i oktober og andre ettersøkte palestinere.

Arafat ble nektet å reise til Betlehem julaften for å delta i den kristne julefeiringen der, slik han har pleid å gjøre de siste årene. Reiseforbudet førte til internasjonale protester, uten at det hjalp.

1. juledag bekreftet en israelsk regjeringstalsmann at reiseforbudet vil stå ved lag så lenge Arafat ikke sørger for å pågripe ettersøkte terrorister. Ifølge talsmannen Raanan Gissin har Arafat fått navnene på de to mistenkte gjerningsmennene bak drapet på turistminister Rehavam Zeevi. Begge skal være medlemmer av Folkefronten for frigjøring av Palestina (PLFP).

Israel krever også at Arafat arresterer PLFPs politiske leder Ahmed Sadat og hans nestkommanderende. Ifølge israelerne har alle de ettersøkte tilhold i Ramallah, like ved Arafats hovedkvarter.

Israelsk soldat drept

En israelsk soldat ble drept da ukjente gjerningsmenn skjøt mot en patrulje ved grensen til Jordan tirsdag.

En israelsk kilde sa at gjerningsmennene hadde tatt seg inn i Israel fra Jordan. Israelske styrker krysset grensen til Jordan på jakt etter de som sto bak skytingen, ifølge israelske kilder.

En talsmann for den jordanske regjeringen benektet imidlertid at israelske soldater hadde krysset grensen, og sa at skyteepisoden fant sted på israelsk territorium.

-Vi vet ikke hvor infiltratørene kom fra, og det er ikke bevis for at de kom fra Jordan. Ingen israelske militære enheter gikk inn i Jordan, sa talsmannen Saleh Qallab.

Episoden fant sted i Jordan-dalen, cirka 16 kilometer nord for Vestbredden, opplyste israelske sikkerhetskilder.

Skyteepisoder ved den israelsk-jordanske grensen har vært sjeldne etter at Israel og Jordan undertegnet en fredsavtale i 1994. (NTB)