Bombeaksjonen skal være gruppens svar på et opprør i 2002 som kostet flere hundre muslimer livet.

Ahmedabad ble rammet av i alt 16 eksplosjoner lørdag. Tallet på døde etter bombeangrepene var søndag kommet opp i 45, mens minst 160 personer er såret.

En lite kjent gruppe ved navn Indias mujahedeen tok på seg ansvaret i en e-post som ble sendt til flere indiske TV-stasjoner få minutter før bombene gikk av.

– Dødens terror

– I guds navn slår Indias mujahedeen til igjen. Gjør hva dere kan, for i løpet av fem minutter vil dere få kjenne dødens terror, er noe av innholdet i e-posten.

– Vent fem minutter på hevnen for Gujarat, heter det i e-postens overskrift, i en henvisning til opprøret i delstaten Gujarat i 2002.

Om lag 1.000 mennesker ble drept i opprøret, og de fleste av de drepte var muslimer. Ahmedabad er hovedstad i Gujarat.

Indias mujahedeen var en ukjent gruppe før mai i år da den påtok seg ansvaret for en serie bombeangrep i Jaipur, også det vest i India, der 61 personer ble drept.

Det står ikke noe i e-posten om fredagens bombeeksplosjoner i Bangalore, og det er derfor usikkert om disse har noen tilknytning til angrepene i Ahmedabad.

30 arrestert

Lederen for Ahmedabads politikommisjon, O.P. Mathur, opplyser at 30 personer er pågrepet i forbindelse med etterforskningen. Hvorvidt disse har bånd til Indias mujahedeen, er foreløpig uklart.

Mathur opplyser også at en bombe som ikke gikk av lørdag, ble funnet og uskadeliggjort søndag morgen.

Politiet i Mumbai hevder i tillegg å ha funnet datamaskinen e-posten fra Indias mujahedeen ble sendt fra.

– Antinasjonale elementer forsøker å skape panikk hos innbyggerne i landet vårt. Lørdagens angrep ser ut til å være en del av denne strategien, uttaler innenriksminister Shivraj Patil.

Fordømmer angrepet

Det franske formannskapet i EU fordømmer angrepene og uttrykker sympati med India, ofrene og deres familier.

Også Afghanistans president Hamid Karzai fordømmer bombeangrepene.

– Vi må kjempe side om side mot terroren som truer med å destabilisere hele regionen. Terrorisme er en alvorlig trussel mot verdenssamfunnet, og dette onde fenomenet må bekjempes kollektivt, uttaler Karzai i en pressemelding.

Afghanistan har orientert seg mot India den siste tiden etter at forholdet til Pakistan, Indias erkefiende, har forverret seg.

Karzai har flere ganger beskyldt Pakistan for å ha støttet terroraksjoner på afghansk territorium