— Det er vårt håp at vi med dette kan bidra til å bringe Jesu fred og forsoning til ofrene for seksuelle overgrep mot barn. Nok en gang vil vi beklage overfor dem, heter det i en kunngjøring fra de to biskopene Eamonn Walsh og Raymond Field.

De to orienterte på julaften erkebiskopen av Dublin, Diarmuid Martin om sin beslutning om å søke pave Benedict XVI om avskjed.

— Våre tanker og bønner går til dem som så modig har snakket ut og til dem som fortsatt lider i stillhet, heter det videre i biskopenes kunngjøring.

Fire irske biskoper har til nå gått av som følge av en sterkt kritisk rapport som ble lagt fram i november, der det slås fast at den katolske kirkes ledelse i Irland i tre tiår dysset ned og unnlot å anmelde prester og andre innen kirken som begikk seksuelle overgrep mot barn.

De irske katolikkenes øverste leder, kardinal Sean Brady, benyttet sin preken på julaften til å be ofrene og deres pårørende om unnskyldning.

Ytterligere to irske biskoper har orientert erkebiskop Diarmuid Martin (t.v.) om at de søker avskjed som følge av avsløringene rundt seksuelle overgrep mot barn innen den katolske kirke. Foto: Reuters/Scanpix