Irland ber om unnskyldning til desertører

Irland ber om unnskyldning til flere tusen soldater som deserterte for å delta i de alliertes kamp mot nazistene under annen verdenskrig.

Irland forble nøytralt under krigen, men rundt 60.000 irer kjempet på britisk side, deriblant om lag 7.000 soldater fra det irske forsvaret.

Etter krigen ble desertørene straffet, men nå ber Irlands regjering om unnskyldning for behandlingen de fikk.

- I løpet av de snart 73 årene som er gått siden annen verdenskrig startet, har vår forståelse av historien utviklet seg. Tida er inne for forståelse og tilgivelse, sier Irlands justis- og forsvarsminister Alan Shatter.

Siste fra Utenriks

Arrestordre mot kapteinen på ulykkesfergen

Kapteinen på fergen som sank utenfor Sør-Korea, risikerer å bli satt i varetekt. Fortvilte foreldre spør seg hvordan han kunne forlate skipet mens barn var fanget om bord.

o Verste ulykke på Mount Everest noensinne

Elleve klatrere er bekreftet døde og tre savnet etter et snøskred på Mount Everest. Ulykken er den verste noensinne på verdens høyeste fjell.

García Márquez hylles etter sin død

Forfatteren Gabriel García Márquez er den største colombianeren gjennom alle tider, sier landets president etter at nobelprisvinneren døde torsdag.

NASA har funnet planet
som ligner på Jorden

For første gang er det oppdaget en planet befinner seg i en såkalt beboelig sone.

o Enighet om tiltak i Ukraina

Russland, Ukraina, USA og EU er blitt enige om flere tiltak for å dempe spenningen i Ukraina.

Putin mener NATO tvang ham til å handle

Russlands annektering av Krim var dels et svar på NATOs utvidelser østover, sier president Vladimir Putin. Han advarer Vesten mot å gå for langt.