Irland ber om unnskyldning til desertører

Irland ber om unnskyldning til flere tusen soldater som deserterte for å delta i de alliertes kamp mot nazistene under annen verdenskrig.

Irland forble nøytralt under krigen, men rundt 60.000 irer kjempet på britisk side, deriblant om lag 7.000 soldater fra det irske forsvaret.

Etter krigen ble desertørene straffet, men nå ber Irlands regjering om unnskyldning for behandlingen de fikk.

- I løpet av de snart 73 årene som er gått siden annen verdenskrig startet, har vår forståelse av historien utviklet seg. Tida er inne for forståelse og tilgivelse, sier Irlands justis- og forsvarsminister Alan Shatter.

Siste fra Utenriks

- Faren stiger for russisk militæraksjon mot Ukraina

Flere skal ha blitt drept da ukrainske styrker rykket inn i opprørskontrollert by. Faren for russisk inngripen stiger, mener dansk forsker.

o Israel avbryter fredssamtaler

Israel avbryter fredssamtalene med palestinerne som svar på forsoningsavtalen mellom Hamas og PLO, melder israelsk militærradio.

o Kina vil nekte folk å klage
direkte til regjeringen

Kinesere vil snart bli nektet å fremføre sine klager direkte til regjeringen i Beijing, melder landets statlige medier.

Trakk seg ut etter to timer

Militære styrker rykket inn i Slavjansk. Putin varsler konsekvenser.

Separatister kidnapper journalister

I dag er det en uke siden Russland inngikk en avtale med Vesten om å løse konflikten i Ukraina. Siden har situasjonen bare blitt verre og nå blir også journalister kidnappet.

Arabisk ungdom drømmer om Dubai

Den unge generasjonen i de arabiske landene bekymrer seg mer for risikoen for uroligheter og arbeidsløshet enn mangelen på demokrati.