Irske velgere har sagt ja til Lisboatraktaten, sier utenriksminister Carl Bildt i Sverige, som er EUs formannskapsland. Dette er viktig både for EU og for Irland, mener han.

Det første offisielle enkeltresultat bekrefter at det går mot seier for ja-siden. Resultatet fra valgkretsen Tipperary South i de sørlige delene av landet, viste at ja-siden hadde fått 22.712 stemmer eller 68,42 prosent av stemmene som ble avgitt. Nei-siden måtte nøye seg med 10.483 stemmer eller 31,58 prosent.

Et irsk ja vil gi Europa en sterkere stemme, skrev Carl Bildt i sin blogg lørdag. Han spådde at det bare er et tidsspørsmål før de 27 EU-landene kan begynne å omsette Lisboatraktatens bestemmelser om reformer i EU-samarbeidet i praksis.

Irlands Europaminister Dick Roche spådde lørdag at opptellingen etter folkeavstemningen om den omstridte traktaten dagen før, ville gi et «overveldende» ja-flertall. Også utenriksminister Michéal Martin spådde klar ja-seier.

Nei-sidens leder, Declan Ganley, har også vedgått nederlaget, selv om det offisielle sluttresultatet først er ventet lørdag ettermiddag.

FRANCOIS LENOIR