Mer enn 100 iranske reformpolitikere er arrestert, sier en talsmann for de reformvennlige kreftene. De ble hentet i sine hjem midt på natten, forteller talsmannen.

Opposisjonen og regjeringen i Iran fortsetter å strides om hvem som egentlig vant presidentvalget før helgen. En avis som støtter opposisjonens kandidat Mir Hossein Mousavi, skrev søndag at mer enn ti millioner stemmesedler kan ha vært ugyldige.

I tillegg til reformpolitikerne, er minst 60 personer som anklages for å stå bak uroligheter i Teherans gater, pågrepet. Den offisielle seierherren i presidentvalget, sittende statssjef Mahmoud Ahmadinejad, anklager utenlandske medier for å opptre som urostiftere.

Venter nye arrestasjoner Flere arrestasjoner er i vente i Iran, spådde den opposisjonelle talsmannen Mohammad Ali Abtahi overfor nyhetsbyrået Reuters søndag. De over 100 som til da var arrestert, skal være tilhengere av Mir Hossein Mousavi.

En av de arresterte er ekspresident Mohammad Khatamis yngre bror Mohammad Reza, sa Abtahi. Blant de andre er tidligere visepresident i nasjonalforsamlingen Mohsen Mirdamadi, sa Rajab Ali Mazroei fra opposisjonsgruppen Irans islamske deltakelsesfront.

Også medlemmer av Den islamske revolusjonens mujahedin ble pågrepet, fortalte Mazroei.

– Jeg hadde avtalt med Mohammad Reza Khatami fra Deltakelsesfronten at vi skulle møtes i dag morges, men han møtte ikke opp, tilføyde han.

Kjemper for reformer Den islamske revolusjonens mujahedin betegnes som en liten, men innflytelsesrik gruppe av reformtilhengere. Medlemmene sies å være intellektuelle og teknokrater som står for en forholdsvis radikal økonomisk politikk.

Irans islamske deltakelsesfront ble opprettet i 1998, året etter at Mohammed Khatami ble valgt til president i Iran. Organisasjonen vant mer enn 100 av de 290 plassene i Irans nasjonalforsamling ved valget i år 2000.

Deltakelsesfronten bekjenner seg til islam som statsreligion, men går samtidig inn for en styrking av de demokratiske rettighetene i Iran. Mohammad Reza Khatami ble i 2004 nektet å stille til valg til nasjonalforsamlingen som kandidat for denne organisasjonen.

AHMED JADALLAH/Scanpix
REUTERS / Ahmed Jadallah / SCANPIX