Avisen Etemad skrev søndag at Teherans barbersalong-forening hadde blitt pålagt et direktiv fra politiet om å forby å gi menn vestlige frisyrer. Moderne frisyrer er populært blant byens mer velstående befolkning.

— Noen barbersalonger bruker vestlige metoder for å lage frisyrer med europeisk og amerikansk stil. Foreningen har gjentatte ganger gjort regelverket kjent for barbersalongene. Nå varsler vi at vi trekker vår støtte til frisører som tilbyr frisyrer som ikke er innenfor systemets normer, sier barbersalong-foreningens leder Mohammad Eftekhari-Fard.

Han går ikke i detalj om hvilke typer frisyrer som er i strid med systemets regelverk, men konservative i Iran har lenge sett seg lei på at en del av Teherans unge mannlige befolkning bruker mye hårgelé, går rundt med skulderlangt hår eller opparbeider seg piggsveis.

Direktivet forbyr også bruk av «ansiktskosmetikk, fjerning av øyebryn og bruk av spesiell sminke i frisørsalonger for menn».

I løpet av den siste uken har politiet slått til mot tusenvis av kvinner som ikke har fulgt den islamske kleskoden. Menn står nå for tur. T-skjorter som er for korte eller for stramme, er nå grunn nok for politiet til å utstede advarsler overfor menn.

Og Eftekhari-Fard opplyser at kunder slett ikke må oppsøke barbersalongen iført slips eller sløyfe. Det er nemlig symboler på vestlig imperialisme.

GLEM DET: Frisører i Iran må rette seg etter systemets normer. Ronaldos pannepigg ville trolig ikke slått godt an.