Bush-administrasjonen har lenge presset på for å skjerpe sanksjonene mot Iran, men den amerikanske etterretningsrapporten som slår fast at landet innstilte sitt atomvåpenprogram i 2003, var ikke noe godt bidrag i så måte.

Tirsdag ble spørsmålet om sanksjoner diskutert i Sikkerhetsrådet, og USAs FN-ambassadør Zalmay Khalilzad sa etter møtet at han regnet med nye samtaler innen utgangen av året.

Storbritannias FN-ambassadør John Sawers er ikke enig, og har liten tro på at det blir nye Iran-samtaler på denne siden av nyttår.

– Jeg tror det er liten sannsynlighet for at vi vil se framgang i 2007, så vi må nok komme tilbake til saken i 2008, sier Sawers.

Den amerikanske etterretningsrapporten om Irans atomvåpenprogram har bremset sanksjonsdebatten i FN, konstaterer diplomater.

– Den har utvilsomt gjort det lettere for Russland og Kina å nekte å bli med på en skjerping av sanksjonene, sier en diplomat.

Khalilzad medgir at rapporten passet dårlig for Bush-administrasjonen.

– Denne rapporten har ikke vært hjelpsom i arbeidet med raskt å få til en resolusjon, sier den amerikanske FN-ambassadøren.