— Iran har informert Irak om at landet vil delta på møtet i Egypt til uken for å finne fram til løsninger som kan gjøre slutt på volden i Irak, het det i en uttalelse fra Iraks statsminister Nuri al-Maliki søndag.

Irans president Mahmoud Ahmadinejad ringte til Maliki for å gi beskjed om at Iran blir med på møtet. Utenriksminister Manouchehr Mottaki vil representere Iran på møtet, bekrefter Ahmadinejads kontor.

Det har lenge vært usikkert om Iran ville delta på møtet i Sharm El-Sheik 3. og 4. mai. Egypt skal være vert for møtet. Syria og Tyrkia er blant landene som skal delta. Også USAs utenriksminister Condoleezza Rice skal være til stede.

Iraks utenriksminister Hoshyar Zebari tror det er stor sjanse for at Iran og USA vil ha et bilateralt møte i Egypt, men at dette ikke nødvendigvis vil finne sted på ministernivå.

Møtet er en oppfølging etter et tilsvarende møte i Bagdad i mars, der Iraks statsminister oppfordret land i Midtøsten-regionen til å gjøre mer for å få en slutt på volden i Irak.

DELTAR: Iraks statsminister Nuri al-Maliki.