De viktigste sjiamuslimske partiene, de to største kurdiske fraksjonene og tre grupper som representerer den sunnimuslimske minoriteten i landet kunngjorde alle at de vil stille med egne kandidatlister til valget før fristen utløp fredag.

Det dominerende sjiamuslimske koalisjonen, Forent irakisk allianse (UIA), kommer til å bestå. Alliansen er en koalisjon av mer enn et halvt dusin fraksjoner som fikk 140 av nasjonalforsamlingens 275 seter i valget i januar.

De to største kurdiske partiene, Kurdistans demokratiske parti (KDP) og Kurdistans patriotiske union (PUK), kommer også til å stille en liste med felles kandidater, slik de gjorde i januar.

Adnan al-Mufti, president i den folkevalgte regionale kurdiske forsamlingen og en av PUK-lederne, sier at det lille partiet Kurdistans islamske union stiller for seg selv med egen liste.

Tre politiske sunniarabiske grupper er også blitt enige om å stille med felles liste under navnet Den irakiske enighetsfronten. Fronten består av representanter fra Konferansen av det irakiske folk (CPI), det Islamske partiet og Irakisk nasjonal dialog (IND).

Den radikale sjiamuslimske lederen Moqtada al-Sadr har sagt at han vil presentere en felles liste sammen med sunniarabere i den urolige provinsen Al-Anbar vest i Irak. Flere geistlige sunnimuslimer er motstandere av den politiske prosessen så lenge okkupasjonsstyrkene fortsatt er i landet.