— Uttalelsen som ble utgitt for å være fra oss, har ingen rot i sannheten, skriver gruppen Ansar al-Sunna søndag.

Lørdag ble det lagt ut en melding på en islamistisk nettside, undertegnet Ansar al-Sunna, der det ble hevdet at gruppen hadde halshogd den amerikanske soldaten av libanesisk opprinnelse.

I avkreftelsen søndag skriver Ansar al-Sunna videre at «vi har en offisiell nettside der vi kommer med uttalelser.»

Skeptiske

Det amerikanske militæret uttrykte søndag lettelse over meldingen fra Ansar al-Sunna, og mener nå det er håp om at Hassoun er i live.

— Vi var uansett skeptiske til den første uttalelsen, og var ikke overbevist om at informasjonen i den var sann, sier en anonym offiser søndag kveld.

— Vi er lettet over å høre at gruppen ikke har drept soldaten, og vi ber dem på det sterkeste om å la ham slippe fri.

Ikke bekreftet

Libanons utenriksminister sa tidligere søndag til den arabiske TV-kanalen Al-Jazeera at han ikke hadde fått noen bekreftelse på at Hassoun var drept av sine gisseltakere.

Utenriksminister Jean Obeids tilbakeviste dermed tidligere meldinger om at den libanesiske konsulen i Bagdad har bekreftet drapet. - Alt vi har er kunngjøringen fra den involverte gruppa.

Dersom det blir bekreftet, er det imot alle religioner, sa Obeid.

Hassoun forsvant 21. juni, og forrige søndag viste den arabiske TV-kanalen Al-Jazeera et videoopptak der noen holder et sverd over Hassouns hode.

HASSOUN: Ali Hassoun, faren til den bortførte amerikanske marinesoldaten Wassef Ali Hassoun, holder frem et bilde av sønnen i sitt hjem i Libanon. En islamistisk gruppe avviste søndag å ha drept Hassoun etter at en nettside lørdag hevdet at gruppen hadde halshogd soldaten. FOTO: REUTERS