Samtidig fortier irakiske offisielle medier samtalene mellom amerikanske tjenestemenn og den irakiske opposisjonen.

I helgen har fremtredende amerikanske embetsmenn hatt samtaler med irakiske opposisjonsledere. USAs visepresident Dick Cheney snakket lørdag med Saddams motstandere på en videokonferanse fra Wyoming hvor han understreket at USA vil fjerne Saddam Hussein fra presidentposten.

Avisene i Bagdad skrev søndag ingenting om samtalene, derimot var de spesielt fornøyde med Tysklands klare motstand mot deltakelse i et angrep på Irak. Motstanden blir av avisene sett på som en generell avvisning av USAs utenrikspolitikk.

–Det aktuelle europeiske synspunkt er en avvisning av den ensidige, hånlige og arrogante amerikanske politikk som fører til en skamløs innblanding i staters interne forhold og manglende respekt for internasjonal lovgiving, skrev avisen Babel.

"Vi vil aldri overgi oss"

President George W. Bush sa lørdag at Saddam er en fare og en fiende, men samtidig sa han at det ikke finnes noen tidsplan for et angrep på Irak.

Den britiske søndagsavisen The Mail trykket søndag uttalelser Saddam Hussein skal ha kommet med til det britiske parlamentsmedlemmet fra Labour, George Galloway.

Med en lett omskriving av den britiske statsmann Winston Churchills ord ble Saddam sitert på at "Hvis de kommer, er vi parate. Vi vil kjempe mot dem i gatene, fra takene, fra hus til hus. Vi vil aldri overgi oss."

–Churchill og britene mente det de lovet fienden. Det gjør vi også, sa Saddam ifølge avisen.

Vil tillate våpenkontroll

Avisa The Mail on Sunday skriver også at Saddam Hussein har lovet parlamentsmedlemmet Galloway at han vil gi våpenkontrollører adgang til Irak.

I møtet med Galloway skal Saddam ha sagt at "han vil realisere alle FN-resolusjoner om Irak, og tillate våpenkontrollører uten å hindre dem".

Ifølge en talsmann for det britiske utenriksdepartementet forandrer ikke uttalelsen noe på dens innstilling mot Saddam.

— Dette forandrer ingenting. Saddam Hussein vet godt hva han må gjøre, og det er etter anmodning fra FN-resolusjoner. Ballen er i retten, sa talsmannen ifølge nyhetsbyrået Reuters.

(NTB)