— Vi har funnet og fått inn mange klær fra området rundt der kvinnene ble funnet. Men vi kan ikke si sikkert at disse plaggene tilhørte ofrene, sier kriminalsjef Stewart Gull på en pressekonferanse i formiddag.

Politiet er heller ikke sikre på hvor kvinnene har oppholdt seg i tiden før de ble tatt av dage. Nå saumfarer de alle overvåkingskameraer i området for å få svar på disse spørsmålene. Venner og bekjente av kvinnene blir også avhørt.

— Det virker ikke som om de har kommet til noe gjennombrudd i etterforskningen, sier bt.no sin reporter i Ipswich Gunnar Wiederstrøm.

Politiet har heller ikke funnet de drepte kvinnenes mobil

Obduksjonen av den ene kvinnen som ble funnet i forgårs tyder på at hun ble kvalt, opplyser rettsmedisiner Nat Cary til bt.no i formiddag.

Kvinnen ble i ettermiddag offisielt identifisert som den savnede Paula Clennell.

Liket av kvinnen som ble funnet i Levington vil bli obdusert senere i dag.

— Vi har fått 5500 henvendelser på vår hotline, i tillegg til hundre eposter, sier kriminalsjef Stewart Gull i en epost.

Funnet nakne

Alle kvinnene ble funnet nakne, det eneste de hadde på, var smykkene sine, noe som kan være drapsmannens ønske om å legge igjen en signatur, skriver britiske medier.

Flere politikilder sier at politiet har kunnet utelukke at det er en forbindelse mellom disse drapene og andre uløste drap de siste årene ettersom det er slående likheter mellom hvordan de fem ofrene er drept ved den sørøstengelske byen Ipswich, sier en sentral etterforsker i saken til avisen The Times .

Moren til 16 år gamle Natalie Pearman, som ble drept i Norwich i 1992, mener imidlertid det kan være en forbindelse mellom drapene i Ipswich og drapet på hennes datter.

– Politiet har kontaktet meg. Jeg tror det kan ha blitt gjort ting med likene av disse kvinnene som danner en forbindelse til det som skjedde med Natalie, sier Lin Pearman.

Klesfunn Onsdag kveld skal politiet ha funnet kvinneklær i elven Orwell, som renner ved Nacton og Levington, steder der tre av de drepte er funnet. Etterforskningslederen Stewart Gull sier torsdag at politiet undersøker flere klær de har funnet ulike steder i Ipswich.

– Vi vil nå bruke tid på å analysere funnene og se om de er viktige, sier han til BBC.

– Vi leter ennå etter sikre observasjoner av hvor kvinnene var og hva de faktisk gikk med, fremholder han.

Blå BMW

En prostituert kvinne i Ipswich har fortalt politiet at hun så det tredje drapsofferet, Anneli Alderton, bli kjørt av gårde i en blå BMW torsdag. Alderton ble funnet drept søndag.

– En blå BMW kjørte inn i parken, og Anneli gikk bort før hun satte seg inn og ble kjørt bort. Sjåføren var lubben, hadde briller og mørkt hår, sier kvinnen, som i britiske medier blir kalt Lou.

Politiet har ikke kommentert disse opplysningene.

Etterforskningen i Ipswich ble innledet da liket av Gemma Adams (25) ble funnet i en elv 2. desember. 8. desember fant politiet liket av 19 år gamle Tania Nicol i den samme elven, mens Alderton ble funnet i et skogholt søndag.

Ytterligere to kvinnelik ble funnet i Levington, øst for Ipswich, tirsdag og politiet undersøker nå om disse er de samme som de to prostituerte kvinnene som er meldt savnet.

TOR HØVIK (mms)
ALESSIA PIERDOMENICO/REUTERS
ALESSIA PIERDOMENICO
ALESSIA PIERDOMENICO