Lederen for Interpols kontorer i Russland, Timur Lakhonin, sier organisasjonen er bedt om å bedre informasjonsstrømmen mellom de tre landene, som alle har igangsatt egen etterforskning av dødsfallet.

Litvinenko døde på et sykehus i London 23. november etter å ha blitt forgiftet av det radioaktive stoffet polonium 210.

I går kom det frem at tysk politi har funnet spor av den radioaktive isotopen polonium-210 på fire personer i leiligheten i Hamburg som ble brukt av en kontakt av den avdøde eksagenten Aleksandr Litvinenko.

Politiet sier de fire personene har nære forbindelser til Dmitrij Kovtun, en russisk forretningsmann som møtte Litvinenko i London samme dag han ble syk. Litvinenko døde som følge av polonium-forgiftning.

De fire personene er Kovtuns ekshustru, hennes nåværende samboer og deres to barn på ett og tre år.

Kovtun var innom Hamburg på vei fra Moskva til møtet med Litvinenko på et hotell i London 1. november. Han sov én natt på sofaen i leiligheten til ekskona før han reiste videre til London.

Det er ikke klart ennå om de fire personene har fått det radioaktive stoffet inn i kroppen eller bare utvortes.

Tysk politi har funnet spor etter stoffet en rekke steder i Hamburg, blant annet på bilseter, senger, bad og dokumenter som Kovtun rørte. Politiet sier de ikke vet ennå om Kovtun er skyldig i spredningen av stoffet, eller om han selv er et offer.

Scanpix