Alan og Judith Kilshaw betalte nærmere 110.000 kroner for de to babyene Belinda og Kimberley, som ble født i den amerikanske delstaten Missouri. Tvillingene ble adoptert bort gjennom et adopsjonsfirma som opererer på internett.

Men et annet par i California, Richard og Vickie Allen, hevdet at de alt hadde hatt de to jentene i to måneder, før de ble lurt til å gi dem tilbake til moren Tranda Wecker.

I begynnelsen av februar stilte begge de to foreldreparene opp i det populære fjernsynsprogrammet Oprah Winfrey show i USA, og dramaet har siden blitt fulgt av millioner på begge sider av Atlanterhavet.

At Richard Allen ble arrestert i mars, anklaget for å ha antastet to tenåringsjenter som hadde sittet barnevakt hos familien, la ikke akkurat noen demper på medienes interesse for saken.

En domstol i Arkansas slo omtrent samtidig fast at det britiske ekteparets adopsjon av tvillingene var ugyldig, og mandag besluttet en engelsk dommer at de nå ni måneder gamle jentene skal sendes tilbake til Missouri.

Der skal jentene plasseres hos en fosterfamilie, i påvente av at en domstol skal behandle en søknad fra jentenes biologiske far, Aaron Wecker, om å få foreldreretten.

(NTB)