Konya (NTB-AFP-Reuters): Minst 15 unge jenter mistet livet da en religiøs internatskole falt sammen i Tyrkia fredag morgen. Mange skal ligge fastklemt under ruinene.

Så mange som 15 andre elever kan fortsatt være sperret inne under steinmassene, ifølge guvernøren i Konya, Osman Aydin.

Rundt 40 jenter i alderen åtte til 16 år befant seg i bygningen, som ligger i landsbyen Balcilar i provinsen Konya. Jentene gikk på koranskole i sommerferien.

Graver i steinmassene Flere titall menn med økser og hammere prøvde fredag å komme seg gjennom steinmassene for å redde elevene som sitter fast. Ifølge lokale helsemyndigheter var 27 jenter reddet ut i live fredag formiddag.

– Vi hører stemmer. Jeg tror de som er inne i ruinene vil bli reddet, sa ordføreren i Balcilar, Mehmet Demirgul.

TV-kanaler viste bilder av skadde jenter som ble fraktet av gårde til sykehus. Legepersonell sto klare på stedet til å ta imot elever som ble dratt ut fra steinruinene.

Mehmet Demirgul sier at myndighetene tror den tre etasjer høye bygningen raste sammen som følge av en gasseksplosjon.

Luktet gass Merve Avci, en 13 år gammel elev som fikk lettere skader, sier hun luktet gass som kom fra underetasjen, og at hun deretter kjente eksplosjonen.

– Jeg var sammen med fem av vennene mine i den delen av bygningen som ikke kollapset, like etter eksplosjonen. Vi følte varmen fra flammene som steg opp fra underetasjene, forteller hun til nyhetsbyrået Anatolia.

– Før eksplosjonen hørte jeg en av lærerne våre si at en gass-slange ikke var festet slik den skulle på kjøkkenet, legger hun til.

Minst 25 studenter ble skadd i ulykken, ifølge Reuters. Tre av dem hadde alvorlige forbrenninger.

SØKER ETTER OFRE: Redningsarbeidere leter etter fastklemte elever i ruinene av det sammenraste internatet.
Scanpix