Om lag 50 soldater i fullt kamputstyr kom på et australsk Hercules-fly fra Darwin litt før klokka 07.00 (01.00 norsk tid), ifølge vitner på flyplassen i Øst-Timors hovedstad Dili. Like etter kom enda et fly.

Indonesiske soldater var utplassert over hele byen, som framsto som en spøkelsesby, mens indonesiske elitestyrker holdt vakt på flyplassen.

De første 50 soldatene tok raskt kontrollen over flyplassen, de omkringliggende jordene og den forlatte terminalbygningen. De sikret seg også en av de få av FNs Land-Rovere som ikke var blitt stjålet av den pro-indonesiske militsen.

En av soldatene hilste en gruppe indonesiske soldater "Selamat pagi" eller "God morgen" på indonesisk.

Tidligere sa den australske forsvarsministeren John Moore at det er ventet at om lag 2.500 soldater ville bli utplassert i løpet av dagen. Til sammen seks Hercules-fly og et titall Black Hawk kamphelilkoptere deltar i operasjonen.

De første soldatene i den FN-autoriserte styrken (Interfet) ble sendt av gårde fra Darwin og Townsville i det nordlige Australia. En brigade med soldater blir sendt med katamaran og skal sikre havna i Dili.

Allerede i dag er det ventet at noen av soldatene drar til territoriets nest største by, Baucau, 115 kilometer øst for Dili.

NTB-AFP