• Glipp å holde Lieberman utenfor Tyrkia-diplomati.

Jerusalem: De hemmelige samtalene mellom Israel og Tyrkia har ført til krangel mellom det israelske utenriksdepartementet og statsminister Benjamin Netanyahus kontor.

Grunnen er at utenriksminister Avigdor Lieberman ikke fikk kjennskap til møtet i Brussel denne uken før israelske medier rapporterte saken.

Kraftig forverret

Liebermans kontor kom raskt med en uttalelse om at hemmeligholdet betyr at utenriksministerens tillitsforhold til statsminister Benjamin Netanyahu er kraftig forverret.

Netanyahus talsmenn repliserte med å si at mangelen på informering av utenriksministeren kun var en teknisk forglemmelse.

Bidratt til krisen

Kilder nær handelsminister Ben Eliezer, som møtte Tyrkias utenriksminister Ahmet Davutoglu i Brussel onsdag, sier til avisen Yediot Aharonot at Lieberman ikke fikk høre om møtet fordi utenriksministeren har bidratt sterkt til at krisen med Tyrkia har fått utvikle seg.

Tekniske årsaker ...

Da Liebermans sinne over hendelsen ble gjort kjent, gjorde statsministerens representanter flere forsøk på å ringe til utenriksministeren for å oppklare saken. Ifølge israelske medier kom ikke henvendelsene gjennom på telefonen, noe Liebermans kontor kommenterer med velvalgte ord:

— At de ikke har kommet gjennom på telefonen, skyldes tekniske årsaker, sier utenriksministerens representanter.