I Tyr angrep israelske kommandosoldater Hizbollah-soldater i en boligblokk som respons på et rakettangrep.

Til tross for de massive israelske operasjonene, rammes Israel fortsatt av rakettangrep fra Hizbollah. Tre israelere i Galilea ble drept av Hizbollah-raketter lørdag, ifølge TV-kanalen Channel 10. Fem israelere ble lettere skadd i Haifa, Israels tredje største by.

Til sammen hadde Israel blitt rammet av 35 raketter fra Libanon lørdag ettermiddag, ifølge israelsk politi.

Lørdag ettermiddag advarte den israelske hæren innbyggerne i Saida om at byen ville bli angrepet. Israelske militærkilder sier de planlegger angrep mot steder i byen der Hizbollah avfyrer raketter. Den hovedsakelig sunnimuslimske kystbyen har en befolkning på 100.000, men huser nå også titusenvis av flyktninger fra områder lenger sør.

– Massive luftangrep

Advarslene lørdag kom etter at Israel i løpe av sju timer skal ha gjennomført rundt 250 luftangrep og avfyrt omkring 4.000 prosjektiler mot libanesiske mål. Minst 14 mennesker skal ha blitt såret, ifølge politiet. Øyenvitner sier to menn på en motorsykkel ble drept i et israelsk luftangrep lørdag.

De sjiamuslimske forstedene sør i Beirut ble også bombet, for tredje natt på rad. Det er ikke kommet opplysninger om drepte eller sårede i dette området.

Israelske styrker gikk samtidig systematisk til verks med artilleri for å jevne 15 landsbyer innenfor fem kilometer av den israelsk-libanesiske grensen med jorden, ifølge libanesisk politi. Dette er del av området der den israelske regjeringen ønsker å etablere en sikkerhetssone. En israelsk soldat ble drept i kamper i nærheten av landsbyen Taibe.

Operasjon i Tyr

I en bakkeoperasjon ble israelske kommandosoldater natt til lørdag fløyet inn med helikopter til utkanten av byen Tyr. De landet på et jorde der de umiddelbart kom i kamp med Hizbollah-soldater i en boligblokk.

Sju Hizbollah-soldater ble drept, ifølge israelske militærkilder, mens libanesiske kilder sier en israelsk soldat ble drept i operasjonen.

Målet for operasjonen var å ta bakmennene for rakettangrepet mot byen Hadera fredag kveld, ifølge en israelsk marineoffiser.

Det var første gang at rakettene til Hizbollah landet såpass langt inne på israelsk territorium siden konflikten startet 12. juli. Hadera ligger sju mil fra grensen og fire mil fra storbyen Tel Aviv, som Hizbollah-leder Sayyed Hassan Nasrallah truet med å angripe med langdistanseraketter tidligere i uka.