De to mistenkte etter angrepet på Charlie Hebdo i går er fremdeles på frifot. Etter at brødrene Chériff og Said Kouachi skal ha blitt observert på en bensinstasjon nær byen Villers-Cotterêts, har politiet jaktet på dem i flere nærliggende byer i Picardy-regionen.

Torsdag kveld har politiet gått inn i skogen Retz i Aisne-området, etter at det i følge flere franske medier er funnet en bil som politiet mener tilhører Kouachi-brødrene ved skogen.

— Flyktet inn i skog

Dette er like ved byen Longpont, der det har ankommet store politistyrker torsdag.

Ifølge lokalavisen L'Union har politiet bedt innbyggerne i Longpont om å holde seg hjemme, og ikke åpne for noen.

Et vitne skal ha sett de to gjerningsmennene bevæpnet med automatvåpnet mens de flyktet inn i skogen. Dette melder Sky News. Denne omtales som Frankrikes største, og dekker rundt 13.000 hektar.

88.000 leter

Leteområdet til politiet har torsdag hatt en utstrekning på nær 20 km rundt Villers-Cotterêts. 88.000 politifolk og militøre skal være i gang med å lete etter brødrene.

Sent torsdag ettermiddag sa franske myndigheter at den økte trusselvurderingen som gjelder for Paris, nå også gjelder for regionen Picardie, nordøst for hovedstaden.

Spesialstyrker rykket ut til et område nær byen Villers-Cotterêts etter observasjonene av to væpnede menn på bensinstasjonen i nærheten. Det bekrefter politikilder, ifølgeL'Express. Her skal bilen de to kjørte, ha blitt satt igjen.

Sikkerhetsstyrkene lette også en stund i byen Corcy, men skal rundt klokken 18.30 ha avsluttet søket der, ifølge L'Express.

Flere lokale medier meldte torsdag ettermiddag også om et stort politioppbud i Crépy-en-Valois, i fylket Oise, ifølge Le Monde.

- Avfyrte skudd

Bensinstasjonen der de to terrormistenkte brødrene sist ble sett, ligger ved hovedveien som forbinder hovedstaden Paris og Reims.

Reims er byen der den tredje etterlyste, 18 år gamle Hamyd Moura, er fra.

To personer som passer signalementet til de mistenkte ble observert da de hamstret mat og drikke på den aktuelle bensinstasjonen. De skal også ha avfyrt skudd da de raidet bensinstasjonen, ifølge avisen Parisien.

Det skal ha vært en av de ansatte ved bensinstasjonen som varslet politiet.

Politiet gikk ut med bilder av de mistenkte i går kveld, og disse bildene har siden blitt spredd i aviser, TV-kanaler og sosiale medier over hele verden.

— På vei mot Paris

De mistenkte ankom i en hvit eller grå bil av typen Renault Clio. Øyenvitner skal ha forklart at mennene var maskerte, og i besittelse av kalasjnikover og rakettkastere. De skal ha vært på vei sørover, i retning Paris, det vil si den nordøstlige delen av byen.

Alle innfartsårer til hovedstaden er nå sperret av, og bevæpnet politi har tatt oppstilling langs motoveiene for å avskjære de to mennene, skriver Le Figaro. Helikoptre kretser også over området.

De franske spesialstyrkene, GIGN, er i beredskap, melder Le Figaro.

OBSERVASJON: Politiet har sperret av bensinstasjonen der de to brødrene sist ble observert.
Francois Becker, AFP
AVSPERRET: Politistyrker på plass ved bensinstasjonen der de terrormistenkte er rapportert observert tidligere i dag. Stedet heter Villers Cotteret, og ligger 80 km nordøst for Paris.
AP Photo/Michel Spingler