Sayyed Hassan Nasrallah stirrer trassig ned fra plakater i Beirut-forstaden Burj al-Barajneh, men lokalbefolkningen tror Hizbollah-lederen befant seg et helt annet sted da israelske krigsfly gikk til angrep sent onsdag kveld.

Et titall krigsfly slapp til sammen 23 tonn sprengstoff på et mål hvor sentrale Hizbollah-ledere ifølge etterretningsopplysninger skjulte seg i en bunker, uttaler israelske militærkilder.

Hizbollah avviser at noen av geriljaens ledere eller medlemmer ble drept i angrepet. Det var heller ikke snakk om noen bunker, men en moské under oppføring, heter det i en Hizbollah-erklæring.

Israel har flere ganger siden krigen brøt ut 12. juli forsøkt å ramme Hizbollahs ledere i Beirut.

Sivile spart

Mens over 60 sivile ble drept i Libanon på krigens hittil blodigste dag onsdag, var det torsdag ettermiddag ikke meldt om nye tap av menneskeliv, verken på libanesisk eller israelsk side av grensen.

Tre israelske soldater ble såret i kamper mellom israelske soldater og Hizbollah i Sør-Libanon. Kampene brøt ut ikke langt fra der to soldater fra Israel ble drept og ni såret dagen før.

Israels visestatsminister Shimon Peres avviste torsdag igjen kravet fra en rekke land om våpenhvile i Libanon og de palestinske selvstyreområdene. Russland mener tallene på drepte og sårede og de voldsomme ødeleggelsene i Libanon viser at Israels operasjon har gått langt utover å være en antiterroroperasjon slik myndighetene har beskrevet den.

– Hizbollah svekket

Angrepene de siste ni dagene har ødelagt halvparten av Hizbollahs militære kapasitet, mener Israels transportminister Shaul Mofaz, som tidligere var forsvarsminister.

– Det israelske forsvaret må få tillatelse til å fullføre jobben, sier Mofaz til israelsk militærradio.

Men vestlige analytikere og etterretningstjenestemenn tror Hizbollah kan ha bygd opp et våpenlager som gjør det mulig å fortsette rakettangrepene mot Israel i flere måneder. Blant annet skal geriljaen ha lagret minst 10.000 Katushya-raketter, som er det viktigste av gruppens våpen, skriver Financial Times.

I et intervju med avisen sier Libanons statsminister at de israelske angrepene snarere enn å svekke oppslutningen om Hizbollah har sørget for større tilslutning til den sjiamuslimske geriljaen.

BOMBET: En stor røyksky steg opp fra Hizbollah-geriljaens høyborg i det sørlige Beirut etter et Israel gjennom et flyangrep forsøkte å ramme sentrale ledere i Hizbollah-geriljaen.
REUTERS
HAN ER MÅLET: Israel forsøkte å ramme Hizbollah-lederen Hassan Nasrallah under et bombeangrep mot et av gruppens antatte skjulesteder i Beirut.
REUTERS