TOR LEIF PEDERSEN

Politibetjent Harald Lekven forteller til bt.no at en mann sent i går kveld ble tatt inn til avhør i saken.

— Han valgte å legge kortene på bordet og tilsto å ha innført ulovlig et visst antall vaske- og nesebjørner, forteller Lekven.

— Hvor mange dyr er det snakk om?

— Det vil vi ikke offentliggjøre nå. Men det er ikke dramatisk flere dyr enn de tallene som har versert i pressen de siste dagene.

— Snakker vi om 8-10 dyr?

— Ingen kommentar. Dette vil vi redegjøre for senere i dag, sier Lekven.

Tatt i sommer

På spørsmål om dette er samme person som i sommer ble tatt for ulovlig innførsel av to vaskebjørner og to sibirske ekorn, avstår Lekven å kommentere. Men fra annet og pålitelig hold har BT fått bekreftet at det er samme mann som nå er tatt.

— Hva gjør politiet nå?

— Mannen har sittet i arresten i natt og vil bli avhørt videre i formiddag. Deretter vil en politijurist avgjøre om vi skal kreve mannen varetektsfengslet.

— Har dere funnet dyrene?

— Nei. Mannen har innrømmet at han har importert dyrene og solgt dem. Nå må vi forsøke å spore opp kjøperne og håper å få tak i noen av dyrene.

Farlig jakt

— Er det aktuelt å jakte på de dyrene som er på frifot?

— Ja, men om og hvordan jakten skal skje skal drøftes med ulike samarbeidspartnere i formiddag. Vi hadde håpet at vi skulle få snø slik at vi kunne spore dyrene. Nå er nye opplysninger kommet til slik at vi nå vurderer det som ikke bare gunstig om det kommer snø. Ved snøfall vil dyrene gå i skjul og bli vanskelig å finne. Kanskje må vi ty til ettersøkshunder som brukes til å finne skadet storvilt. Men det er ikke uten betenkeligheter å bruke sporhunder. Hvis det blir nærkontakt mellom hund og vaske- og eller nesebjørn, er det fare for smitteoverføring av farlige dyresykdommer til hunden. Så vi må drøfte hvordan vi skal finne sikre måter å avlive dyrene på, sier Lekven.

<b>FORTSATT JAKT:</b> En vaskebjørn ble skutt i Fana på lørdag. Jakten på de andre halvbjørnene fortsetter...