711 mennesker er bekreftet omkommet etter lørdagens kraftige jordskjelv, over halvparten av dem i den lille kystbyen Constitution, men Chiles president Michelle Bachelet slår fast at tallet på omkomne vil stige de neste dagene.

Jordskjelvet, som ble målt til hele 8,8 på Richters skala, forårsaket store materielle ødeleggelser og søndag ble det meldt om plyndring av butikker og matvarelagre både i de hardest rammede kystområdene og i hovedstaden Santiago.

Portforbud Chilenske myndigheter har innført nattlig portforbud i Constitution og Maule-regionen og har sendt 10.000 regjeringssoldater inn i området for å stanse plyndring og tilløp til anarki.

— Vi har verken vann eller andre ting, ingen har kommet for å hjelpe oss og det trengs flere politifolk for å holde orden. Det er mange mennesker som plyndrer, forteller 78 år gamle Ana som bor i den hardt rammede byen Talca, 250 kilometer sør for Santiago.

I Concepción gikk sinte jordskjelvofre søndag løs på brannfolk som distribuerte drikkevann og skadet bilen deres.

Ødelagte veier og mangel på elektrisitet og kommunikasjonsmuligheter gjør hjelpearbeidet blant jordskjelv- og tsunamiofrene vanskelig.

Savnet Norske myndigheter hadde søndag ikke mottatt meldinger som tyder på at norske statsborgere er savnet etter jordskjelvet i Chile.

— Vi har ikke registrert døde eller skadde nordmenn, men vi arbeider fortsatt med å få oversikt over nordmenn i området, og vi mottar fortsatt noen bekymringsmeldinger fra pårørende, fortalte pressevakt Marte Lerberg Kopstad i Utenriksdepartementet til NTB søndag.

Danske myndigheter arbeidet søndag med å spore opp 60 savnede dansker i Chile, mens rundt 100 svensker er meldt savnet etter lørdagens jordskjelv.

Ifølge ubekreftede meldinger skal en svensk statsborger ha omkommet i jordskjelvet, opplyste en talsmann for svensk UD til Aftonbladet natt til mandag.