KJERSTI MJØR

Mange barnehager og skoler i Bergen har planleggingsdag i dag, og åpner først dørene etter juleferien tirsdag.

Men for noen er det ordinær start allerede mandag. En av disse er Nygård skole, som har cirka 2000 elever fra alle kontinenter, blant disse 200 asiater.

Skoleledelsen vet ennå ikke i hvilken grad de asiatiske elevene direkte eller indirekte er blitt berørt av naturkatastrofen i Sørøst-Asia. Men mange har pårørende i området, og flere har besøkt hjemlandet i juleferien.

— Utover dette har vi ikke mer informasjon enn det vi har fått gjennom mediene og kommunen. Vi er forberedt på det verste, sier rektor Atle Fasteland.

— Det blir ingen vanlig skolestart noe sted i Norge, legger han til.

Flere rektorer i Bergen har alt vært på hjemmebesøk for å kondolere familier som har mistet pårørende. Men foreløpig vet kommunen bare om noen få bergensskoler som er direkte berørt.

— Vi regner med at det er flere. Vi har planlagt ut fra et «worse case»-scenario, sier informasjonssjef i Bergen kommune, Robert Rastad.

Et hundretall mennesker har jobbet med beredskapen for Bergen den siste uken.

— Det er veldig viktig å være forberedt, men vi skal heller ikke krisemaksimere. En del plasser kan stå tomme imorgen på grunn av ferie eller omgangssyke, minner Rastad om.

SAMLING FØR SKOLESTART: Nygård skole i Bergen har 200 asiatiske elever, og flere har besøkt hjemlandet i julen. - Det er utenkelig at vår skole ikke er berørt direkte eller indirekte, sier rektor på Nygård skole, Atle Fasteland. I går samlet han ansatte for å forberede dem på første skoledag etter naturkatastrofen. Fra v. Leiv A. Soltvedt, Atle Fasteland, informasjonsjef Robert Rastad i Bergen kommune, Sissel Wood og Berit Crisan. <br/>Foto: GIDSKE STARK