• Det går bra med de fire norske studentene som er lettere skadet. Ingen av de skadde studentene er fra Vestlandet, forteller leder for Utenlandsstudier Vemund Nordvik til bt.no

Det norske studiesenteret ligger på et lukket område syv kilometer utenfor Kuta sentrum

Sjømannsprest på plass

Bali Studiesenter har i alt 121 norske studenter. Undervisningen foregår på Bali i 12 uker. De kommer deretter hjem og avlegger forberedende prøve på universitetet.

— Studentene har etter sjokket vist et stor engasjement for å hjelpe til. De organiserer seg nå for nå for gi blod til dem som er såret. En sjømannsprest fra Australia er kommet til området. Også folk fra ambassaden i Jakarta er kommet til Kuta.

Ring hjem

— Vi har bedt alle norske studenter om å ringe hjem. Familier som har studenter på Bali kan ringe kontoret til Bali studiesenter i Stavanger 922 02 252 eller til meg på 911 11 771, sier leder for Utenlandsstudier AS, Vemund Nordvik til bt.no.

Studiesenteret er blitt en base for de norske på Bali. Ambassadesekretæren etablerer seg og bor nå på senteret. Sjømannspresten fra Singapore er også på vei dit.

Direkte nummer til studiesenteret er 00 62 36 17 31 350. Mellom Bali og Norge er det seks timers tidsforskjell. Klokken 12.00 i Norge er klokken 18.00 på Bali.

Slitne

— Stemningen blant de norske er rolig, men de er naturlig nok slitne, opplyser Nordvik.

Flere foreldre fra Vestlandet bt.no har snakket med, er veldig glade for at de ble oppringt av eller fikk tekstmeldinger fra av sine studentungdommer på Bali i løpet av natten.