Det russiskproduserte passasjerflyet av typen Tupolev var på vei fra Teheran til Armenias hovedstad Jerevan og styrtet i en landsby nær byen Qazvin, 16 minutter etter avgang onsdag formiddag.

Det var 153 passasjerer og en besetning på 15 om bord.

– Høyst sannsynlig har alle om bord på flyet omkommet, sier lederen for redningstjenesten i Qazvin, Hossein Bahzadpour, til nyhetsbyrået IRNA. Han opplyser at flyet ble fullstendig ødelagt da det styrtet på et jorde. Flyet delte seg i flere biter, deretter begynte vraket å brenne.

Det havarerte flyet tilhører Caspian Airlines, som er et russisk-iransk samarbeidsselskap.

Unge judoutøvere

De fleste passasjerene skal ha vært armenere, men det var også enkelte georgiere om bord, opplyser en anonym kilde i selskapet.

Blant passasjerene var også åtte iranske judoutøvere, som var med på det iranske ungdomslandslaget, ifølge iransk TV. To trenere og en annen idrettsleder var også med på turen til Armenia, der gruppen skulle trene sammen med armenske judoutøvere, før de skulle delta på et mesterskap i Ungarn 6. august.

Dårlig sikkerhet

Sikkerheten i iransk luftfart er dårlig, og landet opplever hyppige flyulykker.

I september 2006 omkom 29 mennesker i en flystyrt i byen Mashhad, og bare to måneder senere, i november, døde 29 personer da et militærfly havarerte i Teheran.

Sanksjoner fra Vesten gjør at Iran ikke har anledning til å kjøpe amerikanske Boeing-fly eller fly fra europeiske Airbus.