Situasjonen er kaotisk i New Orleans og andre områder som er rammet av orkanen. Men inntil tirsdag ettermiddag norsk tid hadde verken Utenriksdepartementet i Norge eller sjømannskirken i Houston fått melding om at nordmenn er kommet til skade.

I sjømannskirken i Houston er om lag 15 personer fra de orkanherjede områdene innkvartert. Der er også sjømannspresten i New Orleans, Ole Johannes Jordal og assistenten ved kirken, Håkon Knutsen.

— Vi hadde håpet å kunne reise tilbake til New Orleans natt til tirsdag, men myndighetene har sendt ut sterke oppfordringer om at folk skal vente med å reise dit. Derfor må vi vente. Men vi er spente på å se hvordan det har gått med kirken, sier Knutsen. Han forteller at både han og de øvrige som evakuerte fra Katrina er tatt svært godt imot i Houston, men alle er utålmodige etter å få vite hvordan det har gått med bygningene de forlot. Det er nesten umulig å få informasjon fra New Orleans.

— Alt ligger nede. Verken telefon, strøm eller vann fungerer. Det er ikke mat å få kjøpt i butikkene eller bensin på bensinstasjonene. Det tar trolig en ukes tid før det går an å leve der igjen, sier Håkon Knutsen som tirsdag ettermiddag norsk tid ikke visste om det ville være mulig å dra tilbake i løpet av dagen.