Blant nordmennene i jordskjelvområdet er de to søstrene Irene og Kristin Skavalden fra Bagn i Oppland. Irene studerer antropologi i Yogyakarta, og søsteren var på besøk hos henne.

Våknet av et brak

— Jeg våknet av et brak klokken seks. Vi sprang ut i tilfelle huset skulle rase sammen, og ventet ute det halve minuttet skjelvet pågikk, sier Irene Skavalden til NRK.

Alle i området der jentene befant seg, som ligger 45 minutter fra jordskjelvets sentrum, løp ut i gaten, men ifølge Skavalden var stemningen rolig. Noen barn gråt, men ingen hus i området hvor hun bor, ble skadet.

Ambassaden i Jakarta jobber nå med å kartlegge om det har befunnet seg flere nordmenn i området.

- Ingen skadde De har kontakt med hjelpeorganisasjoner som jobber med redningsarbeidet der jordskjelvet rammet ved midnatt norsk tid.

— Om de som har vært i kontakt med ambassaden var turister eller fastboende, har jeg ikke informasjon om foreløpig, sier pressekontakt Stein Iversen i Utenriksdepartementet.

UD tror ikke det er flere nordmenn som er rammet.

— Ingen norske turoperatører har reiser til området, og det er heller ikke i toppsesongen, så vi har ingen indikasjoner på at det kommer til å dukke opp mange flere nordmenn, sier Iversen.

Han presiserer at det likevel ikke går an å utelukke at noen er i skjelvområdet uten å ha meldt fra.