— Vi har fått bekreftet fra sikkerhetstjenesten at en svenske er såret, men ingen nordmenn er rammet av aksjonene, sier ambassadør Lasse Seim på telefon til NTB.

Han opplyser at ambassaden ikke har fått mange henvendelser etter attentatene, verken fra turister, pårørende eller turoperatører i Egypt.

Han sier at situasjonen lørdag ettermiddag syntes rolig i den egyptiske hovedstaden.

— Vi har flere ganger i løpet av dagen vært i kontakt med egyptisk sikkerhetstjeneste, som opplyser at ingen nordmenn er berørt. En svensk statsborger er dessverre på sykehus for operasjon, sier Seim.

Den første bomben gikk av i nærheten av et Egyptisk museum. Norske Marius Bjørkhaug var i museet med 17 andre nordmenn da bomben smalt.

— Vi kjørte forbi stedet eksplosjonen hadde vært. Der var det fullt kaos med et utall sykebiler, brannbiler og politi. På gaten lå det flere mennesker dekket med pledd, men det er vanskelig å si om de var døde eller skadde, sier Bjørkhaug til VG Nett.

- Samme gruppe

Det kom lørdag motstridende meldinger om hva som er skjedd, men ut fra meldingene skal det ha vært gjennomført en bombe- og en skyteaksjon med bare en drøy times mellomrom.

Bombeaksjonen skjedde i byens sentrum nær Egyptisk museum, i et typisk turiststrøk ved 15-tiden norsk tid. Vel en time senere ble en turistbuss beskutt ved Citadellet i den sørlige bydelen.

Ifølge ambassadør Lasse Seim ville sikkerhetstjenesten ikke gå nærmere inn på årsaken til attentatene.

— Men de sier at de tror det er samme gruppe som sto bak angrepet på Al Azhar-basaren for tre uker siden, sier ambassadøren.

Oversikt søndag

Ambassadøren opplyser at han søndag vil skaffe seg oversikt over hva som er skjedd, og blant annet se på analysene som fremkommer av mediebildet før han rapporterer hjem.

Han opplyser at ambassadesekretæren lørdag var på åstedet for bombeattentatet ved Egyptisk museum, men området var avstengt.

— Det var en del folk og politi på stedet, men ellers stille, sier han.

Avdelingsdirektør Øystein Bø, fungerende pressetalsmann i Utenriksdepartementet, sier til NTB at det så langt ikke har vært aktuelt å samle UDs interne beredskapsgruppe som ble etablert etter flodbølgekatastrofen.

— Vi har løpende kontakt med den norske ambassaden i Kairo, som så langt mulig forsøker å holde seg oppdatert, blant annet ved kontakt med turistoperatører, sier Bø.