President George W. Bush er imidlertid tilbake på listen.

De siste fem årene har TIME laget en liste over det nyhetsmagasinet mener er de 100 mest innflytelsesrike personene i verden, delt inn i fem forskjellige kategorier

Listen over potensielle kandidater var i år på rundt 900 navn, men ingen av dem var norske.

— Nei vi hadde ingen nordmenn i år. Om noen navn burde vært med, håper jeg vi får klager og forslag til neste år, sier Deputy Managing Editor i TIME Adi Ignatius til NTB i New York.

NUPI-direktør Jan Egeland var med på 2006 TIME 100.

Se listen her!

Innflytelse

Alle de tre kandidatene som kjemper om å bli USAs neste president er i år med på listen – republikanske John McCain, og Hillary Clinton og Barack Obama fra Det demokratiske partiet. Dalai Lama og TV-stjernen Oprah Winfrey er også med. Winfrey er den eneste som er valgt ut fem år på rad.

Prosessen med å velge ut de hundre navnene starter i desember hvert år. Alle magasinets korrespondenter får i oppgave å komme med forslag, i tillegg til at en rekke eksperter blir intervjuet.

— Listen måler ikke innflytelse bare etter politisk makt. Vi ser etter folk som inspirasjonskilder og som ved sitt talent eller sin moral forandrer verden, forklarer Ignatius.

Bush tilbake på listen

Listen for 2008 inneholder tre ganger så mange menn som kvinner, og over halvparten av de utvalgte er amerikanere.

— Vi er påvirket av at vi er et amerikansk magasin, men det har kommet stadig flere utlendinger med de siste årene, sier han Ignatius.

TIME fikk i fjor kraftig kritikk for å utelate president George W. Bush fra listen.

— Bush falt ut av lista fordi han hadde mistet evnen til å få lovforslag gjennom Kongressen. Han er nå tilbake etter å ha vært på offensiven i Irak-politikken og med tiltak for den vanskelige økonomiske situasjonen, sier redaktøren.

Al Gore ute

I år vil kanskje mange stusse over at nobelprisvinner Al Gore ikke er med blant verdens 100 mest innflytelsesrike personer.

— Han er utvilsomt en innflytelsesrik person, og han har vært med på listen tidligere. Og hadde han gått ut og støttet en av de amerikanske presidentkandidatene, hadde han vært med i år også, sier Ignatius.

Også Osama bin Laden og Irans president Mahmoud Ahmadinejad er ute av listen i år.

En nykommer er Tony Blair. Som britisk statsminister kom han aldri med, men etter at han fikk stillingen som Midtøstenutsending for den såkalte «Kvartetten» – USA, EU, FN og Russland – ble han funnet verdig.

Scanpix