Fredag sender reisebyråene trolig et nytt lass med solhungrige nordmenn til de jordskjelvrammede områdene.

Reisebyrået Apollo har 150 reisende i Levkas og Parga, rundt 120 reisende til Korfu og 160 reisende i Zakynthos.

— Mange av våre reisende har ringt nødtelefonen vår der nede, men så langt har vi ikke fått melding om at noen er skadd, sier produktansvarlig i Apollo Norge, Erik Haug, til NTB.

Han forteller at Apollos reiseledere kartlegger situasjonen på de ulike reisemålene som skal være rammet av jordskjelvet.

— Dersom det foreligger store materielle skader, flytter vi gjestene våre, sier han.

Ødelagte veier

Saga Solreiser har et par hundre gjester på Korfu og Parga.

— De meldingene vi har fått fra våre representanter der nede tyder på at ingen av våre gjester er skadd. De har merket at ting har falt ned fra veggene og sånn, men ikke noe mer enn det, sier administrerende direktør i Saga Solreiser, Anne-Lise Sørli til NTB.

På øya som ser ut til å være hardest rammet av jordskjelvet, Levkas, er strømmen gått og veier sperret av jordras, ifølge Sørli.

— Men det er ikke meldt om materielle skader på hotellene. Vi har noen få gjester på øya, og de skal ikke være skadd ifølge de opplysninger vi sitter på, sier Sørli.

Ingen avlyser

Også Ving og Star Tour har reisemål i de aktuelle områdene. Ingen av deres gjester skal ifølge reiseledere på stedet være skadd.

Turoperatørene har derfor ingen betenkeligheter med å sende et nytt lass med nordmenn til de jordskjelvrammede områdene.

— Vi har fått mange bekymrede telefoner fra folk som skal reise fredag. Vi mener det ikke er farlig å sende turister til våre reisemål. Fly vil gå som normalt, sier informasjonssjef Gry Haaheim i Star Tour.

(NTB)