— Vi er i høy beredskap og har fortløpende kontakt med våre kontor i USA. Vi har ennå ikke fått noen rapporter om skader, men ser for oss at det kan komme, sier informasjonssjef Emma Elisabeth Vennesland i Europeiske reiseforsikring til NTB.

Foreløpige rapporter fra norske myndigheter har ikke bekreftet at nordmenn er blant de rammede.

Kommer ikke videre

Likevel har mange nordmenn i New York tatt kontakt med Europeiske siden terrorangrepet tirsdag.

— Vi har fått inn flere saker der folk ikke kommer hjem eller til videre destinasjoner på grunn av flyforbudet i USA, sier Vennesland.

Europeiske er det største reiseforsikringsselskapet i Norge, og forsikrer ifølge Vennesland seks av ti nordmenn på reise. Selskapets kontorer på Broadway måtte evakueres etter angrepene på World Trade Center.

— De ansatte måtte evakueres gjennom regnet av aske, og kontoret er nå stengt, sier Vennesland.

Sjømannskirken

Isteden oppfordres kundene til å ta kontakt med sjømannskirken i New York, selskapets alarmtelefon eller selskapets kontor i Indianapolis.

— Foreløpig ser situasjonen i New York ut til å være kaotisk, sier Vennesland.

Hun understreker at reiseforsikringen har dekning for personskade eller dødsfall som direkte skyldes terrorangrep, noe som vil gjelde alle utgifter til legehjelp, sykehusopphold og en eventuell hjemtransport. Det samme ved dødsfall. I alvorlige tilfeller dekkes også tilkallelse av familie fra Norden.

— De som for tiden er i USA vil i noen tilfeller ikke komme seg hjem som planlagt, og merutgifter til forlenget hotellopphold til hjemreise er mulig. Europeiske dekker slike utgifter, men vi garanterer ikke for mer enn ett døgn av gangen før vi vet mer om når flytrafikken kommer i gang igjen, heter det på selskapets hjemmesider.