Til denne kommunen i Vest-London kom de polske flyktningene før siste verdenskrig, nå er det asiatene som dominerer gatebildet.

Bergens Tidende har tatt en rundtur i området og loddet stemningen.

Slakteren G.V. Philpot er en av dem vi traff. Ham er født i London og mener det snart blir en krig mot Irak.

— Jeg har ingen tillit til Saddam Hussein, men en krig vil føre til at tusenvis av uskyldige irakere blir drept. Jeg tror man skal fortsette med diplomatiske virkemidler og la inspektørene jobbe videre.

Husker bombing av London

Grønnsakshandler Nick George regner seg som gresk-kypriot selv om han kom til landet ett år gammel. Foreldrene flyktet fra borgerkrigen på Kypros.

— Jeg ønsker en krig. Saddam er en tyrann og kan bare fjernes med en krig. Jeg har flere irakiske kunder som mener det samme.

— Er du redd? Har du skaffet deg gassmaske?

— Nei, jeg er ikke redd for en krig. Jeg skal fortsette med grønnsakhandelen her uansett hva som skjer. Jeg har heller ikke tenkt å skaffe meg gassmaske, vi må ikke bli hysteriske.

— Mange uskyldige vil dø i Irak?

— Det er beklagelig, men Saddam dreper dem jo nå. Han torturerer og myrder dem som våger å si ham imot, sier George.

Han får støtte av Michael Coram, som driver bilverksted for Morgan sportsbiler Coram var liten gutt under krigen og husker at tyskerne bombet London og Ealing Broadway hvor de ødela en av de største pubene.

— Vi har forsøkt diplomati i 12 år uten at det har hjulpet. Vi kan ikke fortsette å gi Saddam frister. Hva hadde skjedd hvis vi hadde gitt Hitler så mange frister?

— Hva synes du om dem som demonstrerte ved å gå i tog i London?

— De må ha lov til det i et demokrati, men de har ikke noe alternativ til krig. Deres løsning er bare å gi Saddam Hussein lengre frist, og det vil ikke fjerne diktatoren.

Gurkaene først?

Sunil Pratap Singh er hindu og kommer fra Nepal. Han driver restaurant i Ealing.

— Jeg ønsker ikke krig, og jeg tror ikke FNs sikkerhetsråd vil gå inn for en krig, sier Singh som frykter at hans egne landsmenn, de såkalte Gurka-styrkene, vil bli sendt til fronten først og bli drept.

— Krig er det verste som kan skje, det vil føre til at mange sivile vil bli drept. Hvis Bush vil ha krig, så la ham sende amerikanske soldater, ikke britiske, sier Singh som frykter at en krig vil gi restauranten dårligere tider. Folk vil ikke ha råd til å gå ut og spise, mener han.

Panyiogis Sinnos driver en populær, liten kafé Monsun. Han er født i London og deltok i den store demonstrasjonsmarsjen. Han går med topplue og merker som sier «Ingen krig i mitt navn» og «Ikke angrip Irak». Han og flere faste kunder gikk sammen i demonstrasjonstoget.

— Vi ønsket å fortelle politikerne at nå må de begynne å lytte til folkemeningen. Det gjør ikke Tony Blair, sier Panyiogis som fremhever at selv om det deltok bortimot to millioner mennesker, så ble bare syv arrestert. - Det er ikke mer enn hva som arresteres utenfor en pub en lørdags kveld, sier kaféeieren.

Ikke redde

Sjeik Zaki Badaw leder det islamske college i Ealing hvor de utdanner britiske imamer, det vil si de lærer opp britisk fødte muslimer til å bli prester.

— Ingen liker Saddam Hussein, spørsmålet er hvordan man skal bli kvitt ham. Krig er ikke løsningen, en krig vil bare føre til et stort tap av menneskeliv. Og resultatet blir trolig at man fjerner en tyrann for å sette inn en annen. Man risikerer også borgerkrig mellom de forskjellige folkegruppene i Irak.

— Er der noe alternativ?

— Ja, tving Saddam Hussein til å holde frie og kontrollerte valg. La opposisjonen få stille opp. Det er noe som FN kan tvinge frem.

— Hva synes du om å få et amerikansk styre ledet av en general i en overgangsperiode?

— Det er uklokt. Amerikanerne har ikke klart å løse Afghanistan-problemene med å sette inn sine egne folk.

— Er muslimene i England redde for angrep hvis krigen starter?

— Nei, vi har et godt samarbeid med regjeringen og politimyndighetene. Våre moskeer og institusjoner er under politibeskyttelse.

Russeren Eugene Gvozdilin driver kafé. Han har bodd i London i ni år og følger nøye med i det internasjonale pengemarkedet.

— Jeg er enig med president Putin som er imot krig med Irak. Han tror ikke Saddam har masseødeleggelsesvåpen og amerikanerne har ikke vært i stand til å legge frem beviser. USA vil bli kvitt Saddam på grunn av oljen, ikke noe annet.

— Men Saddam Hussein er en brutal diktator som gasset i hjel kurderne i flere landsbyer?

— Hvis du går så langt tilbake, må du også ta med at det Vesten som rustet ham opp. Du må også ta med at det var USA som ga bin Laden støtte og opplæring i kampen mot sovjetiske styrker i Afghanistan.

— Hva vil krigen bety for deg?

— Den vil føre til dårligere tider, aksjemarkedet vil falle enda mer og tidene vil bli vanskelige for alminnelig folk og for små kaféeiere som meg, sier Gvozdilin.