Det er dermed lite som tyder på en snarlig stans i krigshandlingene.

Mandag morgen ble den palestinske flyktningleiren Rashidiyeh ved byen Tyr rammet av israelsk artilleriild og minst seks personer ble såret. Blant dem er en fire måneder gammel baby.

Israelske bakkestyrker rykker også stadig lenger inn i Sør-Libanon og mandag angrep de Bint Jbeil, byen Israel beskriver som den libanesiske Hizbollah-geriljaens hovedstad. Lokale TV-sendinger viser bilder av byen hvor røyken ligger tett etter angrepene.

FNs nødhjelpskoordinator Jan Egeland sier til BBC at både den israelske hæren og Hizbollah bryter folkeretten ved at de angriper sivile mål.

Vil sette betingelser

Condoleezza Rice kom mandag til Beirut for å forsøke å sette betingelsene for en våpenhvile.

– Vi mener en våpenhvile er presserende. Det er imidlertid viktig å oppfylle betingelsene som gjør den varig, sa Rice til pressen før følget kom fram.

Både president George W. Bush og utenriksminister Rice har til nå pekt på at det de mener er årsaken til konflikten må takles først – nemlig Hizbollah – før en våpenhvile er hensiktsmessig.

– Det viktigste er at hva vi enn gjør, så må det føre til at Libanon får suverenitet over sitt eget territorium, understreket Rice.

Den amerikanske utenriksministeren skal også besøke Israel og de palestinske områdene.

Avviser våpenhvile

Men i et intervju med den libanesiske avisen As-Safir holder Hizbollah-lederen Sayyed Hassan Nasrallah fast ved at det ikke kommer på tale å stanse rakettangrepene mot Israel.

Israels forsvarsminister Amir Peretz har på sin side stilt seg positiv til å utplassere en internasjonal fredsbevarende styrke i Libanon, men ifølge sikkerhetskilder har Israel beregnet rundt en uke på å fullføre sine militære operasjoner mot Hizbollah, før en internasjonal avtale om å stanse krigen blir nådd.

– Hæren er innforstått med at de har rundt en uke igjen, sier en israelsk sikkerhetskilde til Reuters.

Mandag styret et israelsk militærhelikopter nær grensen til Libanon og tre soldater ble såret, ifølge sikkerhetskilder.

Bunkerknusere

Ifølge avisen Asharq al-Awsat skal USA snart forsyne Israel med 100 såkalte bunkerknusere de kan bruke i kampen mot Hizbollah og geriljaens gjemmesteder.

Avisen siterer anonyme kilder på regjeringshold i både USA og Israel, og skriver at bombene kan trenge 40 meter ned i bakken og at de skal fraktes til Israel fra en militærbase i Qatar.

Den israelske offensiven mot Libanon startet etter at Hizbollah 12. juli drepte åtte israelske soldater og bortførte to. Over en halv million mennesker er drevet på flukt som følge av krigshandlingene.

Over 400 menneskeliv er gått tapt i konflikten. I Libanon har 369 mennesker måttet bøte med livet, mens 37 personer er drept i Israel, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

RONEN ZVULUN
KAI PFAFFENBACH
RONEN ZVULUN
RONEN ZVULUN