— Statsministeren har forlatt nasjonalforsamlingen. Forhandlingene fortsetter i morgen, opplyste en regjeringstalsmann ved midnatt tirsdag.

De greske partilederne har sittet i forhandlinger om en ny samlingsregjering siden mandag og er enige om at en slik regjering skal styre landet fram til det kan holdes nyvalg i februar.

Alt tyder på at den tidligere visepresidenten for den Europeiske sentralbanken, Lukas Papademos, blir utpekt til ny statsminister.

Avtroppende statsminister Giorgos Papandreou og den konservative opposisjonslederen Antonis Samaras er derimot ikke enige om de øvrige detaljene i regjeringskabalen.

Forsinkelsene har skapt ny frykt for Hellas' framtid i eurosonen. Svært mye står på spill, og hvis samarbeidsprosjektet mellom landets to største partier skulle smuldre opp, risikerer grekerne å bli kastet ut av eurosonen.

EU krever at den nye greske regjeringen gir skriftlige løfter om å gjennomføre EUs kriseplan, noe Samaras mener er unødvendig.

— Jeg har gjentatte ganger forklart hvorfor det er viktig å implementere beslutningen som er tatt for å redde den greske økonomien og euroen. Jeg vil ikke tillate noen å tvile på disse uttalelsene, sa Samaris tirsdag.