Indonesisk fjernsyn melder at rundt 20.000 mennesker har søkt beskyttelse hos politi av redsel for det som skjer i landet.

Himmelen lyste rødlig fra branner trolig i den sørlige og sør-østlige delen av provinshovedstaden Dili etter eksplosjoner. Det er distrikter bebodd hovedsaklig av uavhengighets-tilhengere. En ansatt ved hotellet der journalistene bor fortalte at hele bydelen Becora står i brann. Mange uavhengighets-tilhengere bor i Becora.

Alle journalister som er igjen i Dili regner med å dra tilidg i dag.

Indonesias øverste hærleder og forsvarsminister, general Wiranto, kom i morges til Øst-Timor sammen med tre andre ministre og landets politisjef. De skal gjenopprette ro og orden i det voldsherjede landet, og forberede løslatelsen av den øst-timoresiske opprørslederen Xanana Gusmao.

Wiranto har følge av utenriksminister Ali Alatas, justisminister Muladi, den nasjonale politisjefen, general Rusmanhadi, og samordningsministeren for politiske og sikkerhetsmessige saker, Feisal Tanjung.

Alatas skal møte representanter for FNs delegasjon i Øst-Timor (UNAMET), mens Wiranto og Rusmanhadi skal møte kommandantene for henholdsvis hæren og politiet. Ministrene skal også møte nobelprisvinner biskop Carlos Felipe Ximenes Belo, opplyser kilder i Dili.

NTB-AFP-DPA