Fabianus Tibo, Marianus Riwu og Dominggus Silva ble henrettet ved skyting på en flyplass utenfor Palu, nord på øya Sulawesi, opplyser sikkerhetskilder.

De tre mennene ble dømt til døden i 2001, etter å ha blitt funnet skyldige i å ha ledet bander av kristne som sto bak drapene på over 200 muslimer ved en internatskole i Poso-regionen.

Over 2.000 mennesker ble drept i blodige sammenstøt mellom kristne og muslimer på øya Sulawesi i årene 1998 til 2001, før en fredsavtale trådte i kraft.

Henrettelsen av de tre skulle etter planen ha funnet sted i august, men ble utsatt etter at tusenvis av demonstranter fant veien til Palu.

Pave Benedikt XVI ba også for de tre mennenes liv, og det samme gjorde menneskerettsorganisasjoner som Amnesty International.

President Susilo Bambang Yudhoyono avslo en søknad om benådning i 2005, og holdt derfor fast på at de tre mennene skulle henrettes.

Indonesia er verdens mest folkerike muslimske stat. Rundt 85 prosent av de 220 millioner innbyggerne er muslimer, men i enkelte områder av det østlige Indonesia bor det like mange kristne som muslimer.