— Hvis disse opplysningene er riktige, er det uten tvil et skritt i riktig retning, sa Indias utenriksminister Jaswant Singh etter et møte i den indiske regjeringens sikkerhetsutvalg mandag.

Den nylig avgåtte lederen for Lashkar-e-Taiba, Hafiz Mohammed Saeed, ble arrestert søndag for å ha kommet med provoserende uttalelser.

Mandag opplyste pakistansk politi at de har arrestert mer enn 20 medlemmer av de to gruppene som antas å stå bak angrepet på det indiske parlamentet 13. desember. Arrestasjonene skjedde i forbindelse med razziaer mot kontorer tilhørende gruppene Lashkar-e-Taiba og Jaish-e-Mohammed i byen Karachi, opplyser politiet.

India har anklaget de to ytterliggående gruppene for å stå bak angrepet på nasjonalforsamlingen i New Delhi, der 14 mennesker ble drept. Angrepet har ført til at forholdet mellom de to nabolandene er svært spent, med en styrkeoppbygging på begge sider av grensen i den omstridte Kashmir-regionen.

Pakistanske ledere har sagt de vil slå til mot de to gruppene hvis India legger fram bevis for at de sto bak terroraksjonen. India har hittil avvist dette, men pakistansk politi har likevel begynt å arrestere ledere og medlemmer av de to gruppene.

De militante islamistene viser likevel ingen vilje til fred. På sin internettside skriver Lashkar-e-Taiba at Saeed ble arrestert "i forbindelse med det amerikanske felttoget mot islam og jihad". Begge de to gruppene har uttalt at de vil fortsette sin "hellige krig" i Kashmir, etter at de ble satt på USAs offisielle liste over terrororganisasjoner.

(NTB)