En brann i rakettens motorer sørget for at oppskytningen måtte stanses. Tretrinnsraketten GSLV-D1 skulle tatt av fra oppskytningsrampen i den sørlige regionen Andhra Pradesh. Bakkekontrollen kuttet motorene umiddelbart da det ble klart at raketten stod i lys lue. Brannårsaken er foreløpig uklar.

Oppskytningen skulle ha vært et stort øyeblikk i det indiske romfartsprogrammet og ble kringkastet på landets nasjonale TV-kanal.

Raketten skulle ha tatt med seg den geostasjonære testsatellitten GSAT-1. India vil gjerne bli medlem av "satellittklubben", som rommer USA, den europeiske romfartsorganisasjonen (ESA), Japan, Russland og Kina.

Oppskyting av satellitter er en multi-milliardindustri og India vil ha sin del av kaken.

— Hvis vi går inn i et nisjemarked for to-tonnssatellitter er jeg sikker på at mange land kan være interessert i våre tjenester, sier styreformannen i den indiske romfartsorganisasjonen (ISRO), Doktor Kasturirangan, til BBC News.

Det har tatt India ti år og 2,7 milliarder kroner å utvikle raketten.

En geostasjonær satellitt går i bane synkront med Jordens rotasjon. Slik holder den seg i én posisjon i forhold til et visst punkt på planeten. Kraftige kommunikasjonssatellitter er vanligvis av denne sorten.

(Origo)