Ingen hadde onsdag morgen påtatt seg ansvaret for aksjonen, men mistanken rettes mot militante muslimske grupper som kjemper i Kashmir. Indiske aviser skriver at politiet etterforsker forbindelser mellom gruppen SIMI (Students’ Islamic Movement of India) og Lashkar-e-Taiba, en ekstrem gruppe som er forbudt både i India og Pakistan, og som USA har på sin liste over terrororganisasjoner.

Avisen The Hindu skriver med henvisning til regjeringskilder at bombeattentatene «klart var en Lashkar-jobb». En annen ekstrem gruppe sier at den tar avstand fra terroren.

– Angrep på sivile er ikke en del av vårt manifest. Vi utfører aldri slike angrep, sier en talsmann for gruppen Hisb-ul-Mujahedin.

Bombeeksperter med hunder gjennomsøkte natt til onsdag togvognene som ble sprengt i stykker i aksjonen. Politiet gjennomførte også en rekke raid rundt om i delstaten, på jakt etter gjerningsmenn.

I alt sju bomber rammet tog og togstasjoner i de vestlige forstedene i byen med om lag ti minutters mellomrom, noe som vitnet om en nøye planlagt terroraksjon.

Leter etter slektninger

Mumbai er Indias finanshovedstad og de sju eksplosjonene rammet midt i rushtiden. Byens jernbanenett er et av de travleste i verden, med hele seks millioner reisende hver dag.

Over 12 timer etter attentatene lette folk fortsatt febrilsk etter slektninger på forskjellige sykehus i byen.

– Legene arbeider fortsatt. Det pågår amputeringer, og det er mange som har svært alvorlige skader, sier journalist Anumeha Yadav til BBC.

Antallet døde var onsdag morgen kommet opp i 174. Over 660 andre ble såret.

– Dødstallet kan stige fordi for mange av de 661 skadde er tilstanden kritisk, sier Shivaji Mohit i politiet i Mumbai.

Frykter hevnaksjoner

Sikkerhetstiltakene rundt om i India er trappet opp både for å avverge nye angrep og for å hindre hevnaksjoner mot muslimer, opplyser myndighetene.

– Jeg ber innstendig folk om å forholde seg rolig, ikke tro på rykter og å fortsette å leve som normalt, sier statsminister Manmohan Singh.

Etter terroraksjonen ble hele jernbanenettet stengt, noe som førte til at hundretusenvis av mennesker ikke kom seg hjem og måtte tilbringe natten i byen. Mange sov hos slektninger eller på skoler og universiteter.

Indias jernbaneminister kunngjorde tirsdag at ofrene og slektninger av de drepte vil få en økonomisk kompensasjon på rundt 65.000 kroner hver. Han lovet å hjelpe til med å skaffe jobber til slektningene og å betale for behandling av de sårede.

Annan sjokkert

FNs generalsekretær Kofi Annan sier han er sjokkert over bombeangrepet mot togene, som var stappfulle av passasjerer.

Aksjonen bekrefter at terrorisme utgjør en av de mest alvorlige trusler mot internasjonal fred og sikkerhet, heter det i en uttalelse fra Annan.

Mumbai har også tidligere blitt rammet av bombeangrep. I 1993 ble rundt 250 personer drept og over 1.000 såret i en serie eksplosjoner.

SÅRET: Hundrevis av sårede fikk behandling på sykehus i Mumbai etter at sju bomber rammet byens jernbanenett i rushtrafikken tirsdag ettermiddag. Minst 160 mennesker ble drept og 460 såret i angrepene
REUTERS
RASERT: En fullpakket togvogn ble fullstendig ødelagt da den ble rammet av en bombe ved Mahim-stasjonen i Mumbai tirsdag ettermiddag. I alt sju bomber rammet byens jernbanenett i rushtiden, og minst 174 mennesker ble drept. Bildet er fra fjernsynskanalen Times Now.
REUTERS TV