Dermed styrkes også mistanken om at flykrasjet i New York-bydelen Queens var en tragisk ulykke, og ikke et resultat av en terrorhandling.

Etterforskerne har nå fått innblikk i de siste minuttene før den fatale ulykken. Samtalene mellom pilotene forut for katastrofen, tyder på at dette ikke er terror, antyder etterforskene overfor New York Post.

  • Pilotene snakket normalt sammen.
  • De fulgte vanlige prosedyrer etter take-off.
  • Det var ingen unormale aktiviteter i cockpiten minuttene etter avgang.
  • Flyet var på vei opp mot marsjhøyde, da katastrofen inntraff. Flyet var da på 2800 fots høyde.

Ingen forvarsler

— Alle kommentarer fra cockpiten var normale inntil det siste sekundet før ulykken, sier Marion Blakey til New York Post. Blakey er sjef for The National Transportation Safety Board.

— Det er ingen bevis for at dette er en kriminell handling, legger hun til.

Mindre enn to minutter etter take-off fra JFK-flyplassen i New York, krasjlandet flyet. Klokken var 09.17 (15.17 norsk tid), og øyenvitner forteller at flyet styrtet med nesen først.

Flyet var på vei til hovedstaden Santo Domingo på Den dominikanske republikk. Det var 260 passasjerer om bord, hovedsaklig dominikanere og amerikanere.

Ingen er funnet i live etter ulykken.

Hvor mange liv som gikk tapt på bakken, er heller ikke klart.

UNDERSØKT: Dette er en av de svarte boksene, som ble funnet etter flyulykken i Queens mandag. Foreløpige undersøkelser konkluderer med at flyet styrtet som følge av en ulykke, ikke terrorhandlinger.
Foto: Reuters/Scanpix