Auvinen omtaler seg selv som en kynisk eksistensialist og en antisosial sosialdarwinist. Han snakker om naturlig utvelgelse og den sterkestes rett, og sier at han er beredt til å dø for det som han tror på.

— Jeg har fått nok. Jeg vil ikke være en del av dette samfunnet mer, skriver han, og legger ut om hvordan menneskeheten ikke er verdt å kjempe for lenger. Idiotien rår. De intelligente blir undertrykt. Nå er det bare dreping som gjelder.

Tar skylden selv

Han antar at de fleste ikke vil forstå det han har gjort, men understreker at det kun er han selv som kan lastes.

— Ikke skyld på foreldrene mine, eller vennene mine. Jeg har ikke fortalt om planene mine til noen. Jeg har alltid holdt dem for meg selv.

— Ikke skyld på filmene jeg ser, musikken jeg hører på, spillene jeg spiller eller bøkene jeg leser. Nei, de har ingenting med dette å gjøre. Dette er min krig. En manns krig mot menneskeheten, myndighetene og de tankesvake massene i verden, skriver han.

Varslet massakren i video

En video med tittelen «Jokela High School Massacre 11/7/2007» ble lagt ut på nettstedet You Tube før skytingen begynte. De siste ukene har den unge finnen lagt ut en hel haug med videoer her.

Alle ble tatt bort i går ettermiddag, men titlene dreide seg hovedsakelig om krig, mord og forskjellige varianter av at menneskeheten er overvurdert.

Her er bildene fra terrorangrepet mot New York. I en video tester han våpenet sitt. I et annet filminnslag blir gjerningsmennene i Columbine-massakren og Oklahoma-bombingen hyllet og omtalt som martyrer og revolusjonære.

Det var også flere filminnslag om Adolf Hitler, men den unge finnen presiserer at han ikke er nazist.

Sågar en personlighetstest lå på YouTube frem til i går ettermiddag - med hans egne testresultater, ifølge Pekka-Eric Auvinen. Heller ikke den var det mulig å komme inn på.

KYNISK: Pekka-Eric Auvinen omtaler seg selv som en kynisk eksistensialist i tekster han skal ha publisert på internett.
STF