Grunnen er at Utenriksdepartementets advarsler ikke gjelder disse egyptiske reisemålene.

De store norske reisebyråene organisert under My Travel, oppgir at vanlig avbestillingsregler gjelder ved reisene til Hurghada. Det er der de sender sine turister. Byen ligger 100 mil utenfor Sharm el-Sheikh. Det blir for langt unna det terrorrammede området til at turister som avbestiller skal få alle pengene tilbake. Om en avbestiller mellom fjorten og fire dager før avreisedato, refunderes 50 prosent av beløpet. Er det kun tre dager til reisedato, refunderes ingenting.

— Vi sier ikke at det er trygt å dra til Egypt, det er terrorfare der. Men advarselen fra UD gjelder spesielt Sinai og vi ber norske borgere nøye vurdere nødvendigheten av å oppholde seg der, sier Rune Bjåstad, informasjonsrådgiver i UD.

— Men mange er redde og får ikke pengene tilbake hvis de avbestiller?

— Vi ser problemstillingen til de enkelte, men reiserådene gjelder sikkerhetssituasjonen i ett området. De er ikke laget med henblikk på økonomiske forhold for de reisende, sier Bjåstad.

UD vurderer hele tiden situasjonen, men har foreløpig ingen planer om fraråde nordmenn å reise til andre områder i Egypt. Derimot anbefaler de turister å kjøpe en god reiseforsikring.

Salgsdirektør i My Travel, Christian Grønli, sier til BT at reiseselskapene har hatt veldig få avbestillinger. - Det er litt tidlig, jeg tror folk vil se det litt an hvordan situasjonen utvikler seg i Egypt før de bestemmer seg, sier han.